ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η Κυριακή της Ορθοδοξίας

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η Κυριακή της Ορθοδοξίας

Με λαμπρότητα τελέστηκε στη Μητρόπολη Αθηνών, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου και χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, η Συνοδική Θεία Λειτουργία για την Κυριακή της Ορθοδοξίας, ημέρα κατά την οποία εορτάζεται η αναστήλωση των Εικόνων.

Ρεπορτάζ Κάτια Τσιμπλάκη

Φωτογραφίες Χρήστος Μπόνης

Στη Θεία Λειτουργία, συμμετείχαν επίσης μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου (ΔΙΣ) και εκπρόσωποι των Ορθοδόξων Εκκλησιών. Ιδιαίτερα συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προσερχόμενος στη μητρόπολη Αθηνών άναψε ένα κερί και λίγα λεπτά αργότερα διάβασε το Σύμβολο της Πίστεως.

Τον πανηγυρικό της ημέρας διάβασε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, ο οποίος είναι μέλος της ΔΙΣ. Ο κ. Ιγνάτιος είπε, στην ομιλία του, ότι το κεντρικό πρόσωπο της σημερινής εορτής είναι ο άνθρωπος. Πρόσθεσε δε ότι η Ορθοδοξία υπερασπίζεται διαχρονικά τον άνθρωπο.

Στη Μητρόπολη Αθηνών έδωσαν το παρόν τους, μεταξύ άλλων, αρχηγοί και ανώτατα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, ο κ. Δημήτρης Κρεμαστινός εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων, ο υπουργός Παιδείας κ. Κώστας Γαβρόγλου και ο υπουργός Επικρατείας της ΝΔ κ. Θ. Φορτσάκης.

Αμέσως μετά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος παραθέσε γεύμα στα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Σημειώνεται ότι την Α’ Κυριακή των Νηστειών, η Ορθοδοξία εορτάζει την αναστήλωση των Εικόνων, η οποία καθιερώθηκε το 843 από την Αυτοκράτειρα Θεοδώρα, τον υιό αυτής Μιχαήλ τον Γ’ και τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Μεθόδιο τον Ομολογητή.

Σχετικές ειδήσεις