ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Βροντερό «όχι» της Ιεράς Συνόδου στην αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια

Βροντερό «όχι» της Ιεράς Συνόδου στην αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια

Την έντονη αντίθεσή της στην επιλογή της πολιτείας για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια εκφράζει με σημερινή ανακοίνωσή της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, ύστερα από συνεδρίασή της.

Συγκεκριμένα τονίζεται:

«Μετά από την χθεσινή ψήφιση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας που επιτρέπει την αναδοχή παιδιών και από ομόφυλα ζευγάρια, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος διατυπώνει και πάλι την έντονη αντίθεσή της στην επιλογή της Πολιτείας να στερήσει από ορισμένα παιδιά το δικαίωμα ανάπτυξής τους μέσα σε ένα φυσιολογικό οικογενειακό περιβάλλον με πρότυπα πατρότητας και μητρότητας. Δεν είναι τυχαίο ότι μέχρι σήμερα ο ελληνικός λαός εξακολουθεί να εμπιστεύεται ως βασική αξία την οικογένεια.

Δυστυχώς επικράτησε και πάλι η «πολιτική ορθότητα» ενάντια στην φυσική τάξη και το συμφέρον του παιδιού. Η Εκκλησία της Ελλάδος υπενθυμίζει προς πάσα κατεύθυνση ότι είναι ο πλέον μαζικός θεσμός του ελληνικού λαού και ως εκ τούτου έχει δικαίωμα δημόσιου λόγου, όπως και κάθε άλλος κοινωνικός φορέας, χωρίς να αξιώνει την επιβολή των απόψεών της στην Πολιτεία».