ΕΡΓΑΣΙΑ

ΟΑΕΔ: Επίδομα 2.520 ευρώ σε 10.000 ανέργους - Πότε λήγει η προθεσμία συμμετοχής

ΟΑΕΔ: Επίδομα 2.520 ευρώ σε 10.000 ανέργους - Πότε λήγει η προθεσμία συμμετοχής

ΟΑΕΔ: Στο πρόγραμμα voucher ύψους 2.520 ευρώ έχουν δικαίωμα συμμετοχής 10.000 άνεργοι - Δείτε αν μπορείτε να συμμετέχετε

Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα voucher (voucher.gov.gr) των ολοκληρώνονται την 1η Φεβρουαρίου 2021.

Στο πρόγραμμα Συμβουλευτικής, υποστήριξης, κατάρτισης, πιστοποίησης και προώθησης στην απασχόληση ανέργων συμμετέχουν μέσω υποβολής ψηφιακής αίτησης άνεργοι του ΟΑΕΔ από 30 έως 49 ετών.

Όσοι επιλεχθούν θα καταρτιστούν σε τεχνικές δεξιότητες κλάδων αιχμής.

Όποιοι ολοκληρώσουν το πρόγραμμα κατάρτισης και τις υπηρεσίες συμβουλευτικής και πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων, δικαιούνται να λάβουν συνολικό εκπαιδευτικό επίδομα αξίας 2.520 ευρώ.

Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα για την παροχή υπηρεσιών επαγγελματικής συμβουλευτικής, συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης (θεωρητική κατάρτιση και πρακτική άσκηση) και πιστοποίησης σε 10.000 ανέργους εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ, ηλικίας 30-49 ετών, περιλαμβάνει:

Παροχή υπηρεσιών επαγγελματικής συμβουλευτικής (4 συνεδρίες),
Παροχή υπηρεσιών συνεχιζόμενης επαγγελματικής θεωρητικής κατάρτισης διάρκειας διακοσίων (200) ωρών σε ειδικότητα των τομέων τεχνικών επαγγελμάτων:
μεταποίησης/βιομηχανίας, κατασκευών,
υγείας – πρόνοιας,
τουρισμού και επισιτισμού.
πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος κατάρτισης, και
πρακτική άσκηση -on the job training- συνολικής διάρκειας τριακοσίων ογδόντα (380) ωρών κατόπιν εξειδικευμένης σύζευξης των ωφελούμενων με επιχειρήσεις.

Μπορείτε να διατηρήσετε την ιδιότητα του ανέργου και να συνεχίσετε να λαμβάνετε το επίδομα τακτικής ανεργίας που πιθανά δικαιούστε εφόσον πληροίτε σωρευτικά τις εξής προϋποθέσεις:

Οι προϋποθέσεις

Οι δικαιούχοι άνεργοι που μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή πρέπει να πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:

Πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ, ανεξαρτήτως αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι και να βρίσκονται εκτός εκπαίδευσης, απασχόλησης και κατάρτισης.

Να έχουν γεννηθεί από 1/10/1971 μέχρι και 31/12/1990. Σημειώνεται ότι κατά την έναρξη της παρέμβασης, δηλαδή κατά την πρώτη συνεδρία συμβουλευτικής, ο ωφελούμενος θα πρέπει να είναι πάνω από 30 ετών και κάτω των 50 ετών.

Να είναι απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Στην περίπτωση που το απολυτήριο υποχρεωτικής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή άλλος ισότιμος ή ανώτερος τίτλος σπουδών αποκτήθηκε στην αλλοδαπή, απαιτείται επίσημη μετάφραση και πράξη αναγνώρισης.

Σημειώνεται ότι οι υποψήφιοι δεν θα πρέπει να έχουν παρακολουθήσει πρόγραμμα κατάρτισης κατά τα ημερολογιακά έτη 2019-2020.

Η υποβολή αιτήσεων πραγματοποιείται μέσω της πλατφόρμας http://www.voucher.gov.gr.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης

ΟΑΕΔ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για προσλήψεις 7.000 ανέργων - Δικαιούχοι και μισθοί

Ροή Ειδήσεων