ΕΡΓΑΣΙΑ

Απόφοιτοι νομικών σχολών: Παράταση στις αιτήσεις για την πρακτική άσκηση για απόκτηση άδειας

Δικαστήριο
pixabay

Παρατείνεται μέχρι και τις 29 Ιουλίου το πρόγραμμα «Πρακτική Άσκηση αποφοίτων Νομικών Σχολών», ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης σημειώνοντας πως με τη χορήγηση της παράτασης δίνεται η δυνατότητα στους υποψηφίους να υποβάλουν εμπρόθεσμα τις αιτήσεις τους και παράλληλα ικανοποιούνται σχετικά αιτήματα δικαστικών αρχών και αποφοίτων Νομικών Σχολών.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από το υπουργείο Δικαιοσύνης και συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» με πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και εθνική χρηματοδότηση.

Αναλυτικότερα, στην ανακοίνωσή του, το υπουργείο Δικαιοσύνης αναφέρει:

«Παρατείνεται μέχρι και την Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021 η προθεσμία υποβολής αιτήσεων των υποψηφίων ασκούμενων δικηγόρων για την πραγματοποίηση πρακτικής άσκησης μέσω του προγράμματος "Πρακτική άσκηση αποφοίτων Νομικών Σχολών για την απόκτηση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος δικηγόρου", στα Δικαστήρια και τις Εισαγγελίες της Επικράτειας, καθώς και σε Δικηγορικά Γραφεία/Δικηγορικές Εταιρείες.

Η απόφαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την παράταση της προθεσμίας δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους υποψηφίους να υποβάλουν εμπρόθεσμα τις αιτήσεις τους, ενώ ικανοποιεί τα σχετικά αιτήματα εκ μέρους τόσο των Δικαστικών αρχών της χώρας όσο και των αποφοίτων Νομικών Σχολών.

Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται ηλεκτρονικά μέσω του ειδικά σχεδιασμένου πληροφοριακού συστήματος https://dpa.moj.gov.gr, στο οποίο περιλαμβάνεται εγχειρίδιο χρήσης».

Όπως αναφέρεται στην ηλεκτρονική σελίδα του ΕΣΠΑ, το πρόγραμμα απευθύνεται σε πρώτη φάση σε 1200 ωφελούμενους ενώ συνολικά 2400 απόφοιτοι Νομικών σχολών θα πραγματοποιήσουν το σύνολο της προβλεπόμενης υποχρεωτικής άσκησης, διάρκειας 18 μηνών μέσω του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος.

Οι ασκούμενοι δικηγόροι θα απασχοληθούν επ'αμοιβή για 12 μήνες σε Δικαστήρια/Εισαγγελίες της χώρας και για 6 μήνες σε Δικηγόρο/Δικηγορική Εταιρία.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε τέσσερις κύκλους διάρκειας 18 μηνών έκαστος.

Η διαδικασία επιλογής των ωφελούμενων διενεργείται με βαθμολόγηση βάσει ειδικά σχεδιασμένων κριτηρίων μοριοδότησης, λαμβάνοντας πρωτίστως υπόψη τους κοινωνικοοικονομικά ασθενέστερους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Λευτέρης Πετρούνιας: Η συγγνώμη της ΕΡΤ για την μη μετάδοσης της προσπάθειας του στους αγώνες