ΕΡΓΑΣΙΑ

Προεκλογικό πρόγραμμα «μαμούθ» για 53.000 ανέργους!

Προεκλογικό πρόγραμμα «μαμούθ» για 53.000 ανέργους!

Προεκλογικό πρόγραμμα πεντάμηνης απασχόλησης μέσω κοινωφελούς εργασίας προωθεί το υπουργείο Εργασίας με διαδικασίες fast track.

Του Ανδρέα Πετρόπουλου

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb, το πρόγραμμα που είχε εξαγγελθεί εδώ και έξι μήνες, αλλά καθυστερούσε να προχωρήσει και να υλοποιηθεί, έλαβε το "πράσινο φως" και σύμφωνα με τον προγραμματισμό που υπάρχει, αύριο θα υπάρξει δημόσια πρόσκληση στο ΑΣΕΠ για την πλήρωση των θέσεων από τους ενδιαφερόμενους.

Με άλλα λόγια και με δεδομένη την προκήρυξη εκλογών τις επόμενες ημέρες, κυβέρνηση και υπουργείο Εργασίας επιχειρούν να θέσουν σε ομηρία χιλιάδες ανέργους οι οποίοι εν μέσω προεκλογικής περιόδου θα αναζητούν μια θέση έστω και προσωρινής θέσης απασχόλησης. Σε παρόμοια θέση είχαν βρεθεί και στις εκλογές του 2009 δεκάδες χιλιάδες άνεργοι που τελικά όπως αποδείχθηκε αποτέλεσαν την κομματική πελατεία των περίφημων προγραμμάτων stage που μετά καταργήθηκαν!

Συγκεκριμένα, μέσα στον Ιανουάριο θα ξεκινήσει η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για 52.818 θέσεις κοινωφελούς εργασίας. Η διάρκεια του προγράμματος είναι πεντάμηνη, ενώ το συνολικό κονδύλι ανέρχεται σε 200 εκατομμύρια ευρώ και θα καλυφθεί από το ΕΣΠΑ.

Αύριο αναμένεται να σταλούν στο ΑΣΕΠ για έγκριση οι όροι συμμετοχής στο πρόγραμμα και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους. Αμέσως μετά θα βγει η προκήρυξη όπου θα υπάρχουν αναλυτικά οι όροι συμμετοχής στο πρόγραμμα αλλά και οι θέσεις ανά τομέα.

Το πρόγραμμα υλοποιείται σε δήμους, περιφέρειες, ασφαλιστικά ταμεία, νοσοκομεία, νομικά πρόσωπα και άλλους φορείς του δημοσίου. Τέλος πρέπει να αναφερθεί πως οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ και μπορεί να είναι μέλη οικογενειών που δεν εργάζεται κανείς, άτομα που αναζητούν δουλειά πάνω από 12 μήνες, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, πτυχιούχοι ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων κ.α.

Να σημειωθεί τέλος ότι αμοιβή για τους συμμετέχοντες στα προγράμματα αντιστοιχεί στα 490 ευρώ για τους ηλικίας άνω των 25 ετών και στα 427 ευρώ για όσους είναι μέχρι 25 ετών.

Ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο twitter @newsbombgr

Κάντε like και ακολουθήστε μας στο facebook.com/newsbombgr

Σχετικές ειδήσεις