ΕΡΓΑΣΙΑ

Στα 4 δισ. η «μαύρη τρύπα» από τις εκκρεμείς συντάξεις

Στα 4 δισ. η «μαύρη τρύπα» από τις εκκρεμείς συντάξεις

Η υπόθεση των περισσότερων από 300.000 συνταξιούχων οι οποίοι περιμένουν ακόμη και τρία χρόνια για να πάρουν τη σύνταξη τους, συνιστά «δίκοπο μαχαίρι» για την κυβέρνηση.

Μαύρη τρύπα τεσσάρων δισεκατομμυρίων ευρώ έχει δημιουργήσει η «ομηρία» περισσότερων από τριακοσίων χιλιάδων συνταξιούχων που περιμένουν ακόμη και τρία χρόνια (!) για να πάρουν σύνταξη και εφάπαξ, σύμφωνα με στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΚΠ).

Από τη μία, η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο για χιλιάδες συνανθρώπους μας κι από την άλλη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ παρά τα μεγαλεπήβολα σχέδια περί περιορισμού του χρόνου και συντόμευσης της απονομής σύνταξης, φαίνεται να έχει εγκλωβιστεί και η ίδια στο καθεστώς ομηρίας που έχουν υποβληθεί οι εν αναμονή συνταξιούχοι.

Αναλυτικά: Οι συντάξεις που εκκρεμούν στο ΙΚΑ αγγίζουν τις 79.644, οι εκκρεμούσες επικουρικές συντάξεις του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης ΕΤΕΑ, αγγίζουν τις 129.885, άλλες 33.000 συντάξεις αφορούν στον ΟΑΕΕ και για τον ΟΓΑ τα στοιχεία της ΠΟΚΠ αναφέρουν ότι βρίσκονται στο «περίμενε» 30.000 συντάξεις. Επιπλέον δεν έχει καταβληθεί το εφάπαξ στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων που αφορά σε 30.467 αιτήσεις και άλλες 31.500 που εκκρεμούν στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοτικών Υπαλλήλων, Ιδιωτικού Τομέα, ΔΕΚΟ κλπ.

Σε ότι αφορά στο χρόνο αναμονής, εδώ επικρατεί το απόλυτο χάος. Στην καλύτερη περίπτωση ένας συνταξιούχος μπορεί να περιμένει από ένα χρόνο μέχρι να δει το «μαγικό ποσό» στην τράπεζα, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις που δυστυχώς δεν είναι λίγες, ακόμη και πέντε χρόνια.

Σχετικές ειδήσεις