ΕΡΓΑΣΙΑ

Κατώτατος και υποκατώτατος μισθός: Πόσο αναμένεται να αυξηθούν  

Κατώτατος και υποκατώτατος μισθός: Πόσο αναμένεται να αυξηθούν  

Στα τέλη Ιανουαρίου αναμένεται να υπογράψει η υπουργός Εργασίας, το σχετικό διάταγμα

Ενημερωμένοι είναι ήδη οι επικεφαλής των δανειστών για το πόρισμα της αρμόδιας επιτροπής εμπειρογνωμόνων, σύμφωνα με την οποία προτείνεται αύξηση του κατώτατου μισθού από 5%-10%. Μία αύξηση την οποία και γνωστοποίησε προ ημερών η Έφη Αχτσιόγλου.

«Θα είναι μεταξύ 5% και 10%, δεν έχουμε οριστικοποιήσει ακόμη τις λεπτομέρειες. Ταυτόχρονα θα καταργήσουμε τον μισθό «κάτω από το ελάχιστο» για τους νέους κάτω των 25 ετών που θεσπίστηκε το 2012 (510 ευρώ ακαθάριστα έναντι 586 ευρώ για τον κατώτατο μισθό. Αυτό αφορά σχεδόν στο 7% των εργαζομένων). Γι' αυτούς η αύξηση θα είναι αρκετά μεγαλύτερη, γύρω στο 20%», σημειώνει η υπουργός Εργασίας.

Η τελική απόφαση της κυβέρνησης που θα ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό προς το τέλος του μήνα φαίνεται να κλειδώνει σε αυξήσεις 7%-10% από 1ης Φεβρουαρίου χωρίς ηλικιακή διάκριση αφού θα καταργηθεί ο υποκατώτατος μισθός (510 ευρώ) για τους νέους κάτω των 25 ετών.

Οι Ευρωπαίοι επισήμως τάσσονται υπέρ της «προσεκτικής» αύξησης του μισθού και έχουν αφήσει να διαφανεί ότι θα συμφωνούσαν με μια αύξηση 5%-6% καθώς θεωρούν υπερβολική το 10%.

Διαβάστε επίσης:

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης - Keaprogram: Εγκρίθηκε το ποσό - Πότε θα γίνει η πληρωμή

ΟΠΕΚΑ- Επίδομα παιδιού 2019: Δεσμεύθηκε το ποσό για την πληρωμή - Πότε θα δοθεί

Σχετικές ειδήσεις