ΕΘΝΙΚΑ

Στη «σέντρα» ο Γιλμάζ από τους Τούρκους

Στη «σέντρα» ο Γιλμάζ από τους Τούρκους

Έκθετος βρίσκεται ο Μεσούτ Γιλμάζ, καθώς η Άγκυρα διέψευσε τα περί ανάμειξης Ελλήνων πρακτόρων σε εμπρησμούς στην Τουρκία.

Μετά την ανασκευή του Γιλμάζ, σύμφωνα με την οποία δεν ήταν Τούρκοι που μετείχαν σε εμπρησμούς στην Ελλάδα, αλλά Έλληνες πράκτορες που έκαιγαν τουρκικά δάση, ο τούρκος υπουργός Δασών, Βεϊσέλ Έρογλου άδειασε πλήρως τον πρώην πρωθυπουργό.

Ο Έρογλου τόνισε ότι το υπουργείο δεν γνωρίζει τίποτα, ενώ όταν ρώτησε σχετικά το Γενικό Διευθυντή Δασών, έλαβε την απάντηση ότι «δεν υπάρχει επ' αυτού ούτε καν πληροφορία».

«Δεν ξέρω ποιος ήταν ο σκοπός του Γιλμάζ. Δεν έχουμε τέτοια πληροφορία» διευκρίνισε ο Έρογλου, που προανήγγειλε έρευνα εις βάθος για το ζήτημα, καθώς την περίοδο 1994-1997 είχαν γίνει οι περισσότερες πυρκαγιές στα παράλια της Μεσογείου. «Σε καιρό πολέμου, οι μυστικές υπηρεσίες προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες, αλλά δεν γνωρίζω αν γίνεται αυτό και σε καιρό ειρήνης. Αυτό όμως είναι θέμα στρατιωτικής κατασκοπείας. Το υπουργείο μας δεν είναι μέρος του θέματος αυτού», προσέθεσε.