ΕΘΝΙΚΑ

Θρίλερ στο Αιγαίο: Οργή για τα νταηλίκια των Τούρκων κατά Ελλήνων ψαράδων - Βίντεο ντοκουμέντο

Θρίλερ στο Αιγαίο: Οργή για τα νταηλίκια των Τούρκων κατά Ελλήνων ψαράδων - Βίντεο ντοκουμέντο

Συναγερμός στην Αθήνα μετά το αποκαλυπτικό βίντεο - Οι Τούρκοι επιχειρούν ακόμα και να ανατρέψουν τα σκάφη των Ελλήνων - Κλιμακώνεται επικίνδυνα επικίνδυνα η ένταση 

«Λάδι στη φωτιά» των ήδη τεταμένων ελληνοτουρκικών σχέσεων ρίχνει για μια ακόμη φορά το καθεστώς Ερντογάν, προκαλώντας τόσο το ελληνικό Λιμενικό όσο και τους άνδρες της Frontex που περιπολούν στο Αιγαίο.

Μετά τις καθημερινές πλέον υπερπτήσεις των τουρκικών μαχητικών πάνω από Οινούσσες και Παναγιά, οι Τούρκοι αποφάσισαν να… παίξουν με τα νεύρα των Ελλήνων λιμενικών στην ίδια περιοχή.

Το πρωί της Πέμπτης 21/5/20, όπως αναφέρει το politischios.gr, ψαράδες αλλά και μέλη της Frontex που περιπολούσαν στην περιοχή έγιναν μάρτυρες ενός ακόμη επεισοδίου της προκλητικότητας από τους ανήθικους Τούρκους.

Συγκεκριμένα, ταχύπλοο της… εξαφανισμένης εδώ και καιρό τουρκικής ακτοφυλακής, εισήλθε παράνομα στην περιοχή της Βάτου των Οινουσσών ξεκινώντας επικίνδυνους ελιγμούς, τόσο κατά σκάφους της Frontex που επικουρεί τις προσπάθειες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου για φύλαξη των θαλασσίων συνόρων όσο και κατά ελληνικού αλιευτικού σκάφους που ψάρευε εντός των θαλασσίων χωρικών υδάτων σε απόσταση 1,5 ναυτικού μιλίου από τις ελληνικές ακτές.

Η τουρκική ακτοφυλακή κάλεσε τόσο τη Frontex όσο και το αλιευτικό να φύγουν από την περιοχή, λέγοντας ότι πρόκειται για τουρκικά χωρικά ύδατα ενώ λίγο αργότερα μετά την εμφάνιση σκάφους του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου στο σημείο, επιστρατεύτηκε και δεύτερο σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής κλιμακώνοντας την ένταση.

Μάλιστα, το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής έφτασε μια ανάσα από τις ελληνικές ακτές.

Προφανώς, οι Τούρκοι δεν μπορούν να χωνέψουν την ήττα στον Έβρο και επιχειρούν να βάλουν νέα «φωτιά» στο μέτωπο του Αιγαίου.

Και τα δύο σκάφη της γείτονος, επί 4 ώρες επιδόθηκαν σε ακραίους ελιγμούς με επίκεντρο το ελληνικό αλιευτικό σκάφος αλλά και τα άλλα δύο σκάφη της Frontex και του Κεντρικού Λιμενικού Χίου, αποχωρώντας από το σημείο μετά από αρκετή ώρα και επιστρέφοντας στο λιμάνι του Τσεσμέ.

Δείτε βίντεο από την πρόκληση των Τούρκων:

Η επιβεβαίωση από το Υπουργείο Ναυτιλίας

Το θέμα επιβεβαίωσε και το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, μέσω ανακοίνωσης αλλά και βίντεο από το σκάφος του Λιμενικού.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Η ανακοίνωση:

«Πρωινές ώρες σήμερα ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Χίου για την ύπαρξη μιας τουρκικής ακταιωρού, εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά νήσου Παναγιάς Οινουσσών, η οποία παρενοχλούσε σκάφος δύναμης FRONTEX που περιπολούσε στην περιοχή, καθώς και ελληνικό Αλιευτικό σκάφος.

Άμεσα για την εν λόγω θαλάσσια περιοχή απέπλευσαν, Ναυαγοσωστικό και περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Χίου, όπου καταπλέοντας εντόπισαν και δεύτερη τουρκική ακταιωρό.

Οι τουρκικές ακταιωροί, καθ' όλη τη διάρκεια της παραμονής τους εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων πραγματοποιούσαν διαρκώς επικίνδυνους ελιγμούς σε βάρος των σκαφών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φόροι, επιδόματα και τουρισμός: Όλα τα μέτρα στήριξης - Έτσι θα γίνει η επανεκκίνηση της οικονομίας