ΕΘΝΙΚΑ

Στεφανής: Οι Ένοπλες Δυνάμεις ξέρουν τι κάνουν και το κάνουν σωστά

Στεφανής: Οι Ένοπλες Δυνάμεις ξέρουν τι κάνουν και το κάνουν σωστά

«Η τακτική Ερντογάν δεν έχει αποφέρει τα επιθυμητά για τον ίδιο αποτελέσματα» τόνισε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

«Επιχειρώντας να κινητοποιήσει δυνάμεις στο εσωτερικό της Τουρκίας, ενεργοποιεί άλλες που στρέφονται εις βάρος του», ανέφερε σχετικά με την αντιπαράθεση της Τουρκίας με τη Γαλλία και άλλες χώρες.

Ο κ. Στεφανής χαρακτήρισε «πολλά τα μέτωπα τα οποία έχει ανοίξει η Τουρκία σε διαφορετικά επίπεδα» στην περιοχή, ενώ όσον αφορά το ενδεχόμενο διαλόγου μαζί της επισήμανε: «Αυτό που λέμε στην Τουρκία είναι ότι μπορούμε να βρούμε κοινό πεδίο συζήτησης, αλλά πρέπει να γίνει σε πλαίσιο αλληλοσεβασμού και όχι σε πλαίσιο επιβολής».

Σχετικά με την ελληνική στάση ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας πρόσθεσε: «Εκείνο το οποίο κάνουμε είναι να αναλύουμε τις δραστηριότητες της Τουρκίας και τα διαφορετικά στάδια αντίδρασης. Η χώρα μας θα διασφαλίσει το αναφαίρετο δικαίωμα που έχει, την εξασφάλιση της ανεξαρτησίας μας».

Όπως συμπλήρωσε, η πολυμερής ελληνική διπλωματία και η αμυντική διπλωματία κάνουν αυτό που πρέπει την ίδια στιγμή που οι Ένοπλες Δυνάμεις εξετάζουν κάθε δυνατότητα και τι μπορεί να κάνουν «και αν χρειαστεί θα το κάνουν» όπως υπογράμμισε.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις ξέρουν τι κάνουν και το κάνουν σωστά», σημείωσε για το ίδιο ζήτημα.

Ο κ. Στεφανής αναφέρθηκε επίσης στην πίεση που αντιμετωπίζει η χώρα μας στα χερσαία και θαλάσσια σύνορά της με τις μεταναστευτικές ροές, διαβεβαιώνοντας ότι «η αποτροπή είναι πάρα πολύ ισχυρή και οι ενέργειές μας είναι αποφασιστικές με τη βοήθεια της ΕΕ».

Όπως δήλωσε ενδεικτικά την Τετάρτη 1/7, έγιναν πάνω από 20 προσπάθειες παράνομης εισόδου στη χώρα από διαφορετικά σημεία, με τον αριθμό των ατόμων που το επιχείρησαν να πλησιάζει τα 300.

«Θα πρέπει να μεταφέρουμε το μήνυμα στον ελληνικό λαό ότι ξέρουμε τι κάνουμε και το κάνουμε σωστά. Με αισιοδοξία πρέπει να κοιτάμε στο μέλλον» ανέφερε ακόμα ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.