ΕΘΝΙΚΑ

Σύγχυση με τη σημαία του Βυζαντίου σε πλοίο των αμερικανικών Ε.Δ. στην Αλεξανδρούπολη

Σύγχυση με τη σημαία του Βυζαντίου σε πλοίο των αμερικανικών Ε.Δ. στην Αλεξανδρούπολη

Η είδηση αρχικά μεταδόθηκε με τον ισχυρισμό ότι «με την σημαία του Βυζαντίου και την ελληνική κατέπλευσε στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης το αμερικανικό πλοίο μεταφοράς ARC Endurance, μεταφέροντας αμερικανικές δυνάμεις» - Αυτό τουλάχιστον φάνηκε στις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν και έκαναν τον γύρο του διαδικτύου - Μόνο που όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια η σημαία του Βυζαντίου ήταν υψωμένη στο ρυμουλκό που μετέφερε το αμερικανικό πλοίο

Όπως μετέδωσαν τα τοπικά μέσα στις 21 Ιουλίου του 2020 στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης κατέφθασε το μεταγωγικό ARC Endurance, ένα πλοίο RoRo που επιχειρεί με την Αμερικανική Στρατιωτική Διοίκηση Μεταφορών, μεταφέροντας προσωπικό και οπλικά συστήματα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής Yeni Akit, γίνεται λόγος για “σκάνδαλο”, καθώς όπως αναφέρουν το αμερικανικό φορτηγό πλοίο φέρει τη σημαία του Βυζαντίου. Παραθέτουν μάλιστα την ακόλουθη εικόνα:

Εντούτοις, ο είσπλους του θηριώδους πλοίου έγινε με την βοήθεια ρυμουλκού το οποίο φέρει εν όρμω τις υπό εξέταση σημαίες, δηλαδή την Ελληνική κι εκείνη του Βυζαντίου.

Το πλοίο μεταφέρει στοιχεία της 101ης Ταξιαρχίας της Αεροπορίας Στρατού των ΗΠΑ (101 CAB) για την υποστήριξη της επιχείρησης Atlantic Resolve, η οποία συνίσταται στη μεταφορά στην Ευρώπη τουλάχιστον 9.000 Aμερικανών στρατιωτών για την πραγματοποίηση ασκήσεων.

Από σήμερα το πρωί επίσης στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης βρίσκεται και δεύτερο αμερικανικό πλοίο, το “USNS YUMA” που ανήκει στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις.

Πρόκειται για ένα πανομοιότυπο με το “Carson City” που είχε καταπλεύσει πέρυσι στην αντίστοιχη περίοδο στην περιοχή, προκειμένου να συνεπικουρεί τις στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ που βρίσκονται στην Αλεξανδρούπολη και ετοιμάζονται να μεταφερθούν στην Ρουμανία, για την φετινή μεγάλη άσκηση του ΝΑΤΟ.

Το πλοίο βρίσκεται στο λιμάνι Αλεξανδρούπολης μετά από ταξίδι διάρκειας 5 ημερών, προερχόμενο από το λιμάνι ROTA, ES.

Όπως αναφέρει το Evrosnews.gr USNS YUMA είναι ολοκαίνουργιο, έχει ναυπηγηθεί το 2017, η χωρητικότητα του είναι 9154 τόνους και το τρέχον βύθισμά του αναφέρεται ότι είναι 4.2 μέτρα. Το ολικό μήκος του είναι 103 μέτρα και το πλάτος του είναι 28.5 μέτρα.

«Έδεσε» δίπλα στο τεράστιο αμερικανικό μεταγωγικό πλοίο “ENDURANCE” που βρίσκεται από το μεσημέρι της Τρίτης στην Αλεξανδρούπολη και ήδη έχει αρχίσει να ξεφορτώνει το στρατιωτικό υλικό το οποίο μετέφερε και αφού φορτωθεί σε αμαξοστοιχία αύριο, θα μεταφερθεί μέσω του σιδηροδρομικού δικτύου στην Ρουμανία. Κι εννοούμε τα άρματα και τα υπόλοιπα οχήματα των αμερικανικών νατοϊκών δυνάμεων.

Πηγή: evros-news.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Σκάει βόμβα»: Δείτε σε ποιοι κανάλι «κλείνει» η Ελένη Μενεγάκη