ΕΘΝΙΚΑ

Έτσι θα ξεκινήσει ο πόλεμος Ελλάδας - Τουρκίας

Έτσι θα ξεκινήσει ο πόλεμος Ελλάδας - Τουρκίας

Σε περίοδο παρατεταμένης έντασης εισέρχονται και πάλι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις.

«Το κρίσιμο ζήτημα είναι μέχρι πού θα φτάσει τις έρευνες το Oruc Reis και αν τελικά θα παραβιάσει τα 6-12 ναυτικά μίλια του Καστελόριζου, που είναι η κόκκινη γραμμή για την Αθήνα», δήλωσε ο υποναύαρχος ε.α. του Πολεμικού Ναυτικού Στέλιος Φενέκος, σχολιάζοντας τις εξελίξεις με τη νέα έξοδο του ερευνητικού πλοίου στην ανατολική Μεσόγειο.

Μιλώντας στον ρ/σ «Θέμα», ο κ. Φενέκος εμφανίστηκε επικριτικός απέναντι σε όσους κάνουν λόγο για δυναμική απάντηση της Ελλάδας στη νέα τουρκική πρόκληση, λέγοντας τα εξής: «Αν συνεχιστεί η πολεμική ρητορική, για το αν δηλαδή θα βουλιάξει ο ελληνικός στρατός το Oruc Reis, θα πρέπει είτε να το κάνει είτε να σταματήσει αυτή η ρητορική», είπε, διευκρινίζοντας ωστόσο πως ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι casus belli για την Άγκυρα.

Ο υποναύαρχος ε.α. του ΠΝ δεν ξαφνιάστηκε από τη νέα κλιμάκωση της κρίσης, αντιθέτως ήταν κάτι που περίμενε και ο ίδιος, αλλά και το στρατιωτικό επιτελείο, όπως είπε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πρέπει η Αθήνα, να κηρύξει τα 12 μίλια πριν γίνει παράβαση.

Μιλώντας για την Ευρωπαϊκή Ένωση και για τη χλιαρή στάση που κρατάει σημείωσε ότι αυτή ακριβώς η αντιμετώπιση της Ευρώπης, τροφοδοτεί την Άγκυρα να συνεχίσει τις παραβατικότητες, ενώ ο Τούρκος πρόεδρος, θέλει να συμμετάσχει στην πολυμερή συζήτηση, καθώς θέλει να έχει λόγο η Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ελληνοτουρκικά - θερμό επεισόδιο με Oruc Reis: Ποια θα είναι η επόμενη NAVTEX των Τούρκων;