ΕΘΝΙΚΑ

Ε όχι και να δίνει συμβουλές ο Σημίτης!

Ε όχι και να δίνει συμβουλές ο Σημίτης!
INTIME

O πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης έγραψε ένα άρθρο στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, όχι για να επικρίνει την κυβέρνηση αλλά για να ασκήσει κριτική στην αντιπολίτευση...

Η ομολογουμένως παράδοξη αυτή επιλογή του πρώην πρωθυπουργού σήκωσε θύελλα αντιδράσεων στον πολιτικό κόσμο. Είναι σημαντικό όμως να υπενθυμίσουμε πως στον δημόσιο λόγο τις περισσότερες φορές σημασία δεν έχει τι λέγεται αλλά ποιος το λέει!

Κρίνει τον ΣΥΡΙΖΑ για την στάση του, αθωώνει την κυβέρνηση και τα βάζει με το Κίνημα Αλλαγής. Έτσι η κυβέρνηση βρίσκεται υπόλογη πως δήθεν καθοδηγείται από τον πρώην πρωθυπουργό, ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται αντιμέτωπος με μία εκ κεντροαριστερών κριτική και το ΚΙΝΑΛ βλέπει ένα στέλεχος από τον χώρο του όχι μόνο να το αδειάζει αλλά και ούτε λίγο ούτε πολύ να του λέει να γίνει δεκανίκι μίας κεντροδεξιάς κυβέρνησης.

Στο πλαίσιο αυτό η επιλογή του κάνει κακό σε όλους όσους αναφέρει στο κείμενό του και αυτό είναι κάτι που μόνο ο Κώστας Σημίτης θα μπορούσε να πετύχει.
Σίγουρα οι πρώην πρωθυπουργοί στις τοποθετήσεις τους δεν είναι υποχρεωμένοι να τηρούν κάποια κομματική γραμμή, ωστόσο ο Κώστας Σημίτης δεν είναι όποιος κι όποιος πρώην πρωθυπουργός.

Είναι ο λεγόμενος αρχιερέας της διαπλοκής. Ο πρωθυπουργός που δίπλα του και γύρω του όλοι «έτρωγαν» δημόσιο χρήμα σαν αχόρταγα θηρία και ο ίδιος αγρόν ηγόραζε. Είναι ο πρωθυπουργός του Χρηματιστηρίου από το οποίο καταστράφηκαν χιλιάδες οικογένειες. Είναι ο πρωθυπουργός των Ιμίων και του ενδοτισμού που στιγμάτισε της ελληνοτουρκικές σχέσεις. Είναι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που στιγμάτισε τον χώρο του παίζοντας καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση μίας εικόνας που οδήγησε στην καταβαράθρωση του ΠΑΣΟΚ.

Ο τελευταίος λοιπόν που μπορεί να δίνει οδηγίες είναι ο Κώστας Σημίτης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Όταν ο Τζο Μπάιντεν εκτέλεσε χρέη... σοφέρ για τον Γιώργο Παπανδρέου