ΕΘΝΙΚΑ

Ο Ερντογάν προσπαθεί να μπλοκάρει τα ελληνικά F-35; «Παιχνίδια» με ΗΠΑ και Ρωσία στο παρασκήνιο

Ο Ερντογάν προσπαθεί να μπλοκάρει τα ελληνικά F-35; «Παιχνίδια» με ΗΠΑ και Ρωσία στο παρασκήνιο

H Τουρκία απειλεί τις ΗΠΑ ότι θα απαντήσει στα ελληνικά F-35 με τα προηγμένα ρωσικά μαχητικά Su-35 ή Su-57.

Σύμφωνα με το topcor.ru, εν μέσω της αυξανόμενης πίεσης στην Ανατολική Μεσόγειο εξαιτίας των συνεχιζόμενων διαφορών της Τουρκίας με την Ελλάδα, η Άγκυρα ξεκίνησε συνομιλίες για την απόκτηση ρωσικών μαχητικών Su-35 ενώ έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την αγορά των ακόμη πιο προηγμένων Su-57.

Ωστόσο, όπως σημειώνουν οι Ρώσοι, δεν έχουν γίνει ακόμα παραγγελίες από την Τουρκία για αυτά τα μαχητικά αεροσκάφη.

Οι Ρώσοι τονίζουν πως η «ικανότητα των Τούρκων να απαντήσουν στα F-35 παραμένει περιορισμένη» αλλά όπως σημειώνουν, η Τουρκία στρέφεται στη Ρωσία όχι μόνο για να μπορέσει να απαντήσει στα ελληνικά F-35 με τα ρωσικά Su-35 ή Su-57, αλλά και για να αναγκάσει τις ΗΠΑ να κόψουν την προμήθεια των F-35 στην Ελλάδα.

«Καθώς οι ΗΠΑ επιδιώκουν να αποτρέψουν την ανάπτυξη των τουρκο-ρωσικών αμυντικών δεσμών, μια τέτοια δράση από την Τουρκία θα μπορούσε να αποτελέσει αποτελεσματικό αποτρεπτικό μέσο κατά της πώλησης πολεμικών αεροσκαφών πέμπτης γενιάς στην Ελλάδα», καταλήγει το ρωσικό Μέσο.

Οι Τούρκοι ξέρουν πως δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα ελληνικά Rafale, F-16 Viper και F-35 με τον υπάρχοντα στόλο αεροσκαφών που διαθέτουν.

Έτσι πιέζουν τις ΗΠΑ με την αγορά ρωσικών μαχητικών, για να αναγκάσουν την Ουάσιγκτον να ακυρώσει την προοπτική να πάρει η Ελλάδα F-35.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Έρχονται τέσσερα αυστηρά μέτρα – Φόβος για νέο κύμα της πανδημίας τον Ιανουάριο