ΕΘΝΙΚΑ

Κουνάνε το δάχτυλο οι Τούρκοι για τις διερευνητικές: «Να προσέχουν τη γλώσσα τους οι Έλληνες»

Κουνάνε το δάχτυλο οι Τούρκοι για τις διερευνητικές: «Να προσέχουν τη γλώσσα τους οι Έλληνες»
AP Images

Αιχμές για τη στάση της ελληνικής πλευράς στις διερευνητικές άφησε ο Ομέρ Τσελίκ, εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος τόνισε ότι η Τουρκία περιμένει μια θετική στάση από την Ελλάδα στις συνομιλίες.

«Τίποτα δεν μπορεί να επιτευχθεί στις συνομιλίες με τη στάση εναντίον της Τουρκίας από άλλες χώρες», δήλωσε ο Ομέρ Τσελίκ, εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), σε Τούρκους δημοσιογράφους στην Άγκυρα κατά τη διάρκεια ενημέρωσης μετά από συνάντηση της Κεντρικής Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Επί της ουσίας ήταν το πρώτο σχόλιο που έγινε επίσημα μετά τον 61ο γύρο διερευνητικών συνομιλιών ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, που πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα (25.01) στην Κωνσταντινούπολη.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του AKP ναι μεν θέλησε να κρατήσει τα προσχήματα, πλην όμως δεν απέφυγε τις αιχμές και τις… νουθεσίες προς την Αθήνα λέγοντας επί της ουσίας πως η Άγκυρα είναι αυτή που θέλει να γυρίσει σελίδα στις σχέσεις των δυο χωρών και να υποστηρίξει την ειρήνη αποτρέποντας τις συγκρούσεις. Η στάση της Τουρκίας όλο το διάστημα που προηγήθηκε των διερευνητικών, βέβαια, μόνο αυτό δεν έδειξε.

«Περιμένουμε από αυτούς να είναι προσεκτικοί με τη γλώσσα που χρησιμοποιούν κατά της Τουρκίας», ήταν η ξεκάθαρη αιχμή που άφησε ο Ομέρ Τσελίκ προς την Ελλάδα και έδειξε τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει η Άγκυρα το ζήτημα.

Θυμίζουμε πως οι δυο πλευρές έχουν συμφωνήσει η συνέχεια των διερευνητικών να δοθεί στην Αθήνα όπου θα και θα φιλοξενηθεί η επόμενη συνάντηση των αξιωματούχων των δυο χωρών…

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: 3 κρούσματα της μετάλλαξης στη Βόρεια Ελλάδα - Φόβοι για πολύ περισσότερα