ΕΘΝΙΚΑ

Νέο παραλήρημα Ακάρ: Η Ελλάδα συνεχίζει τις προκλήσεις - Να μην καλύπτουν τρομοκράτες οι ΗΠΑ

Νέο παραλήρημα Ακάρ: Η Ελλάδα συνεχίζει τις προκλήσεις - Να μην καλύπτουν τρομοκράτες οι ΗΠΑ
AP Images

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, υποστήριξε πως για ακόμα μια φορά πως η Ελλάδα είναι αυτή που «τορπιλίζει» τις προσπάθειες διαλόγου ενώ καταφέρθηκε εναντίον των ΗΠΑ κάνοντας λόγο για συνεργασία τους με τρομοκρατικές οργανώσεις, όπως χαρακτήρισε το YPG των Κούρδων της Συρίας.

Τη σκυτάλη από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου πήρε ο Χουλουσί Ακάρ. Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας βρέθηκε στην αλλαγή διοίκησης της 8ης ταξιαρχίας του τουρκικού στρατού και μίλησε… για όλους και για όλα. Αφού απηύθυνε χαιρετισμό στους «κομάντος μας, μια διακεκριμένη μονάδα των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, που είναι μνημείο θάρρους και νίκης», ο Ακάρ σχολίασε πως η χώρα του εργάζεται για τη σταθερότητα και την ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής γύρω από αυτή, υπογραμμίζοντας πως υπάρχει σεβασμός για την εδαφική ακεραιότητα των γειτόνων της Άγκυρας αλλά και διάθεση για υπεράσπιση της Τουρκίας από κάθε είδους απειλή.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε τρομοκρατικές οργανώσεις, φέρνοντας σαν παραδείγματα Feton, PKK και YPG, λαμβάνοντας έτσι και την αφορμή για να «επιτεθεί» στις ΗΠΑ. «Δεν θεωρούμε σωστό για τις ΗΠΑ να υποστηρίζουν το YPG, που δεν διαφέρει από την τρομοκρατική οργάνωση PKK. Η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ και σύμμαχος των ΗΠΑ για 70 χρόνια. Θέλω να υπενθυμίσω για άλλη μια φορά, πως θα πρέπει να συνεργαστούν με την Τουρκία», ανέφερε.

Σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα των σχέσεων Τουρκίας και Αιγύπτου, ο Ακάρ σχολίασε πως η όποια προσέγγιση και οι τελικές εξελίξεις θα είναι προς όφελος και των δυο χωρών αλλά και των άλλων χωρών στην περιοχή. Μάλιστα, πατώντας στη «γραμμή» που προσπάθησε να περάσει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τις σχέσεις των δυο λαών υπογράμμισε «Αυτό ταιριάζει στους πολιτιστικούς και ιστορικούς μας δεσμούς».

Φυσικά, από τις δηλώσεις του Ακάρ δεν έλειψε κι η αναφορά στην Ελλάδα. «Οι συζητήσεις μας με την Ελλάδα συνεχίζονται. Παρά την εποικοδομητική μας στάση, συνεχίζουμε να ερχόμαστε αντιμέτωποι με αρνητικές δηλώσεις, ενέργειες και παρενοχλήσεις από τους γείτονες», είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός Άμυνας δείχνοντας για ακόμα μια φορά τις προθέσεις του.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ανιστόρητος ο Ερντογάν: Σπουδαιότερη η φιλία Τούρκων και Αιγυπτίων, παρά Ελλήνων και Αιγυπτίων