ΕΘΝΙΚΑ

Ακάρ: Μας δίνει και… συμβουλές! «Οι Έλληνες να κοιτούν το μπόι τους και τα κιλά τους»

Ακάρ: Μας δίνει και… συμβουλές! «Οι Έλληνες να κοιτούν το μπόι τους και τα κιλά τους»

Γελάει ο κόσμος με τους Τούρκους – Μιλάει για την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα ενώ ο τουρκικός λαός πεινάει.

Την ώρα που η τουρκική πολιτική σκηνή και η οικονομία κλυδωνίζονται, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και την παραμονή του Ερντογάν στην εξουσία, τα… πρωτοπαλίκαρα του «σουλτάνου» επιμένουν να επιτίθενται στην Ελλάδα.

Φαίνεται πως δεν έχουν άλλο τρόπο για να αλλάξουν την ατζέντα και προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τους κυριολεκτικά πεινασμένους Τούρκους πολίτες μέσω προκλητικών δηλώσεων κατά της χώρας μας.

Μπροστάρης, για μια ακόμη φορά, ο «σωτήρας» του κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος το 2016 και νυν υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος δεν έχει χορτάσει από τα αλλεπάλληλα ρεζιλίκια που έχει υποστεί η στρατηγική του από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και συνεχίζει να μας απειλεί και να μας δίνει… συμβουλές.

Τώρα τελευταία βέβαια το κάνει όλο και πιο συχνά, μιας και «ζορίζεται» από το εξοπλιστικό μπαράζ της χώρας μας. Μάλιστα, έχει φτάσει στο σημείο να… υπερασπίζεται δήθεν τον ελληνικό λαό που με αυτή την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα μας, δέχεται από την κυβέρνηση να προχωρά σε εξοπλιστικά προγράμματα. Αντί να ασχοληθεί με την πείνα και την ανέχεια που μαστίζει τον τουρκικό λαό, νουθετεί δήθεν τους Έλληνες. Τόσο κομπλεξικός!

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα, ο επικεφαλής των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων προέτρεψε την Ελλάδα να συμπεριφέρεται σύμφωνα με το μπόι και το βάρος που έχει η ίδια και να μη στηρίζεται σε τρίτους, ενώ χαρακτηρίζει λάθος την αγορά νέων πλικών συστημάτων.

«Ορισμένοι πολιτικοί, απόστρατοι αξιωματικοί και ακαδημαϊκοί στην Ελλάδα λένε ότι έχουμε δίκιο. Περιμένουμε από τους τρίτους να είναι αντικειμενικοί και ουδέτεροι. Περιμένουμε από τους Έλληνες γείτονές μας να μην βασίζονται σε άλλους και να συμπεριφέρονται σύμφωνα με το μπόι τους και τα κιλά τους. Η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας είναι γνωστή. Τη μεγαλύτερη ζημιά την κάνει στον ίδιο το λαό της, δαπανώντας τα χρήματά για εξοπλισμούς. Η είσοδό τους στην κούρσα των εξοπλισμών είναι μαθηματικά λάθος. Αυτή η εξίσωση δεν αλλάζει με 3-5 όπλα και αεροπλάνα».

Αναφορικά με τις τουρκο-αμερικανικές σχέσεις, ο Χουλουσί Ακάρ καλεί τις ΗΠΑ να μη χαλάσουν τις σχέσεις τους για ένα… σύστημα S-400. «Είχαμε μία τηλεφωνική συνομιλία με τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας Όστιν. Ήταν πολύ εποικοδομητική. Πιστεύουμε ότι πολλά προβλήματα μπορούν να επιλυθούν μέσω του διαλόγου και της διπλωματίας. Το σύστημα των S-400 δεν είναι επιλογή, αλλά ανάγκη. Υπάρχει πολλή δουλειά για τις χώρες μας, την Τουρκία και τις Ηνωμένες Πολιτείες στο ΝΑΤΟ και στην περιοχή. Ελάτε, μην τα θυσιάζετε όλα για μία συστοιχία S-400. Εμείς λέμε ελάτε να συναντηθούμε και να μιλήσουμε», είπε ο Ακάρ, παρακαλώντας ουσιαστικά την Ουάσινγκτον για ένα τηλεφώνημα Μπάιντεν - Ερντογάν.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Παρέμβαση Τσιόδρα για τον κορονοϊό: Τι είπε για το εμβόλιο της AstraZeneca και τις θρομβώσεις