ΕΘΝΙΚΑ

Απάντηση Μηταράκη στις χυδαιότητες Σοϊλού: Υποχρέωσή σας να αποτρέπετε τις μεταναστευτικές ροές

Μηταράκης
InTime News

Στις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, απάντησε ο υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης, μέσω του ΣΚΑΪ.  

«Ξεκάθαρα η χώρα μας φυλάει τα θαλάσσια και χερσαία σύνορα της, αλλά το κάνει με απόλυτο σεβασμό στο διεθνές δίκαιο. Η Τουρκία είναι μια οργανωμένη χώρα, έχει υποχρέωση να αποτρέπει τις παράτυπες εξόδους από τα σύνορά της. Κι αφού η Τουρκία έχει την ικανότητα με το λιμενικό της να παρακολουθεί τη θαλάσσια ζώνη όντας ασφαλής χώρα δεν επιτρέπεται από την κοινή δήλωση του 2016 (για το μεταναστευτικό) να έχουμε αφίξεις στη χώρα μας» τόνισε ο υπουργός.

«Εμείς από εκεί και πέρα, όπως αποδείξαμε και το Φεβρουάριο του 2020, αλλά και πρόσφατα στη Λέσβο, έχουμε την ικανότητα, τα μέσα, αλλά κυρίως τους ανθρώπους στη θάλασσα, εικοσιτέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο, έτοιμοι να προστατέψουν τα θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας και το κάνουμε, έχουμε πολύ λίγες (μεταναστευτικές) ροές, πολύ μεγάλη αποσυμφόρηση» πρόσθεσε.

Όπως επισήμανε ο κ. Μηταράκης «η γραμμή είναι σαφής. Προασπίζουμε τα εθνικά μας δίκαια με αποφασιστικότητα και η Τουρκία έχει μια μεγάλη ευκαιρία: να ακολουθήσει τη θετική ατζέντα συμμόρφωσης με τις υποχρεώσεις της που της προσφέρει η Ευρώπη για αντάλλαγμα μια καλύτερη σχέση με την Ευρώπη, και ο Νίκος Δένδιας το επανέλαβε αυτό στις κοινές δηλώσεις με τον κ. Τσαβούσογλου».

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού προέβη σε προκλητικές δηλώσεις εναντίον της Ελλάδας για το προσφυγικό, κατηγορώντας τη χώρα μας για απάνθρωπη συμπεριφορά εναντίον των προσφύγων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Οικογενειακή τραγωδία στη Νέα Ερυθραία: Είδαν το γιο τους να καίγεται - Oι πρώτες εικόνες