ΕΘΝΙΚΑ

Σύμβουλος Ερντογάν: «Έλληνες, σας πνίξαμε στη Σμύρνη – Μην το ξεχνάτε, θα πάθετε το ίδιο»

Σύμβουλος Ερντογάν: «Έλληνες, σας πνίξαμε στη Σμύρνη – Μην το ξεχνάτε, θα πάθετε το ίδιο»

Απειλές για νέα σφαγή των Ελλήνων από τον χυδαίο και αμόρφωτο Μεσούτ Τζασίν – Ύβρεις και κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη - Αυτό είναι το ήθος των Τούρκων με τους οποίους καλούμαστε να συνομιλήσουμε

Είναι αλήθεια πως με τα όσα αναφέρουμε καθημερινά για τις πρακτικές του καθεστώτος Ερντογάν, κινδυνεύουμε να καταντήσουμε γραφικοί. Ωστόσο, αυτοί που δεν μας επιτρέπουν να αφήσουμε να πέσει τίποτα κάτω είναι οι ίδιοι οι Τούρκοι και ο λόγος είναι απλός: Διατηρούν ακόμα την οθωμανική νοοτροπία, θρέφουν το μίσος κατά της Ελλάδας και συνεχίζουν να μας απειλούν με νέα μικρασιατική καταστροφή και νέο Αττίλα.

Ο πρώην Βρετανός Πρωθυπουργός William Gladston είχε δηλώσει 200 χρόνια πριν, πως «από τη μαύρη μέρα που εισήλθαν για πρώτη φορά οι Τούρκοι στην Ευρώπη, υπήρξαν το μόνο δείγμα της ανθρωπότητας που έδειξε τη μεγαλύτερη έλλειψη ανθρωπισμού. Όπου κι αν πήγαν, μια πλατιά κηλίδα αίματος έδειχνε τα ίχνη της διαβάσεώς τους και σ΄ όλη την έκταση της κυριαρχίας τους ο πολιτισμός εξαφανιζόταν», αποτυπώνοντας με γλαφυρό τρόπο το διαχρονικά χαμηλό πολιτισμικό επίπεδο των γειτόνων μας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο «καθηγητής» και σύμβουλος του Ερντογάν σε θέματα ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής Mesut Hakki Casin, ο οποίος, μέσα στο εθνικιστικό του ντελίριο, απείλησε τους Έλληνες πως «θα πνιγούν και πάλι, όπως το 1922 στη Σμύρνη».

Μιλώντας στο CNN Turk ο Τζασίν, που παλαιότερα είχε αποκαλέσει «νάνους» τους Έλληνες που πεθαίνουν από την πείνα και πως πολύ ευχαρίστως θα πυροβολούσε έναν Έλληνα πιλότο στο κεφάλι δήλωσε προκλητικά πως: «Η Τουρκία είναι πλήρως έτοιμη και περιμένει στα χαρακώματα. Είμαστε υπομονετικοί και δεν κοιμόμαστε».

Αναφερόμενος στις στρατιωτικές και γεωπολιτικές συμμαχίες που έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια η χώρα μας, απέναντι στον τουρκικό επεκτατισμό, ο Τζασίν μέσα σε ένα απίστευτο εθνικιστικό παραλήρημα και «μπλέκοντας» τον Μουσταφά Κεμάλ, τη Σμύρνη και την Μικρασιατική Καταστροφή, είπε: «Όπως ακριβώς υπομονετικός ήταν και ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ και στο τέλος έδωσε την εντολή για πυρ κατά των Ελλήνων στις 26 Αυγούστου 1922. “Αλλάχ Αλλάχ” και οι Έλληνες ξαφνικά βρήκαν τον εαυτό τους να έχουν απωθηθεί πίσω μέχρι τη Σμύρνη. Όλοι τους πνίγηκαν στη θάλασσα. Δεν πρέπει να το ξεχνάνε αυτό. Οι Έλληνες το αποκαλούν αυτό ως την καταστροφή του αιώνα. Δεν μπορείς να με νικήσεις ξανά. Γιατί έρχεσαι κατά πάνω μου με αμερικάνικη υποκίνηση; Αν δεν έμαθες από την ιστορία θα σου διδάξουμε ξανά».

Ο σύμβουλος του Ερντογάν χαρακτηρίζει τον Έλληνα πρωθυπουργό «κεφάλα», αναφέροντας πως κατά τη δικτατορία του 1967 ο πατέρας του Κωνσταντίνος Μητσοτάκης φυγαδεύτηκε στο εξωτερικό, μέσω Τουρκίας. «Η Τουρκία τον έσωσε», είπε ο σύμβουλος του Ερντογάν.

Δεν είναι όμως ούτε ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος “σύμβουλος” του Ερντογάν που προβαίνει σε τέτοιου είδους δηλώσεις. Όσο περισσότερο η Ελλάδα αντιστέκεται στα σχέδιά τους, τόσο αποθρασύνονται στη ρητορική τους. Κάθε φορά που οι Τούρκοι αξιωματούχοι ανοίγουν το στόμα τους, ένας οχετός αλαζονείας, μίσους και ύβρεων ξεχύνεται, επιβεβαιώνοντας ότι όσα χρόνια και περάσουν το DNA του σφαγέα δεν αλλάζει. Και οι Τούρκοι, από τότε που εμφανίστηκαν στην ιστορία μέχρι σήμερα έχουν συνδέσει το όνομά τους με τις μεγαλύτερες σφαγές και γενοκτονίες. Και δηλώνουν και περήφανοι... Με αυτή τη βαρβαρότητα καλούμαστε να συνομιλήσουμε, με αυτούς που στο λεξικό τους δεν υπάρχει πουθενά η λέξη πολιτισμός.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πανελλήνιες - Πανελλαδικές 2021 LIVE: Πρόγραμμα, θέματα, απαντήσεις, βάσεις - Συνεχής ενημέρωση