ΕΘΝΙΚΑ

«Μολών Λαβέ» από το Στρατηγό Φλώρο: Πάνω από το μνημείο του υποσμηναγού Σιαλμά ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ

«Μολών Λαβέ» από το Στρατηγό Φλώρο: Πάνω από το μνημείο του υποσμηναγού Σιαλμά ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Πτήση υψηλού συμβολισμού από τον επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων - «Σάρωσε» το Αιγαίο ο Κωνσταντίνος Φλώρος με μαχητικό F-16.

Η 18η Ιουνίου δεν είναι μια απλή μέρα για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Είναι ημέρα μνήμης και τιμής στον ήρωα Υποσμηναγό Νικόλαο Σιαλμά, ο οποίος έχασε τη ζωή του το 1992, στον Αη Στράτη, κατά τη διάρκεια αναχαίτισης τουρκικών μαχητικών.

Την ημέρα αυτή επέλεξε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος για να πετάξει με μαχητικό αεροσκάφος F-16 Block 52+ πάνω από το Αιγαίο και να αποτίσει φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης, όχι μόνο στον Νικόλαο Σιαλμά, αλλά και σε όλους εκείνους τους ήρωες που έδωσαν τη ζωή τους για να κρατήσουν μακριά από το Αρχιπέλαγος τους Τούρκους, που μέχρι σήμερα συνεχίζουν τις επικίνδυνες και πέρα από κάθε λογική παραβιάσεις του FIR Αθηνών.

Ο Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος κάθισε στο πίσω κάθισμα του F-16, ενώ στο δεύτερο αεροσκάφος του σχηματισμού πετούσε ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς.

Τα δύο αεροσκάφη της 337 Μοίρας «Φάντασμα» απογειώθηκαν από τη βάση τους, την 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα και από εκεί κατευθύνθηκαν προς το Αιγαίο. Όπως φαίνεται και από τις εντυπωσιακές φωτογραφίες που δημοσίευσε το ΓΕΕΘΑ, τα μαχητικά πέταξαν πάνω από τον Άη Στράτη και το εμβληματικό μνημείο, την ασπίδα με τη φράση «ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ», που δημιουργήθηκε στη μνήμη του αδικοχαμένου Υποσμηναγού Νικόλαου Σιαλμά.

Στις εικόνες επίσης διακρίνεται το μοναστήρι της Βίγλας στο Άγιον Όρος και τα βράχια του ακρωτηρίου Άκραθως, με τις ελληνικές σημαίες που έχει τοποθετήσει ο Γέροντας Ιωσήφ, ο μοναχός που ευλογεί τα μαχητικά της Πολεμικής μας Αεροπορίας και τα πλοία του Πολεμικού μας Ναυτικού, όποτε περνούν από την περιοχή.

Τα δύο F-16 Block 52+ πέταξαν εν συνεχεία πάνω από το κεντρικό, βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα ισχύος και αποτροπής προς πάσα κατεύθυνση.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Είναι βέβαιο πως η σημερινή εικόνα της Πολεμικής μας Αεροπορίας, που κυριαρχεί, ενισχύεται και «σβήνει» κάθε απόπειρα αμφίσβητης, κάνει περήφανους εκεί ψηλά όλους εκείνους που άφησαν την τελευταία τους πνοή υπερασπιζόμενοι τα χώματά μας.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΟ ΓΕΕΘΑ:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: Οι «άγνωστες» σκηνές στο σπίτι του φονικού - Τι έκανε ο πιλότος