ΕΘΝΙΚΑ

Ικανοποίηση στην Αθήνα για την ψήφιση της Αμυντικής Συμφωνίας στη Γερουσία των ΗΠΑ

Δένδιας - Μενέντεζ
Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, με τον Αμερικανό Γερουσιαστή, Ρόμπερτ Μενέντεζ.
INTIME / ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Με μήνυμά του το υπουργείο Εξωτερικών χαιρέτισε τις εξελίξεις, τονίζοντας πως με την εν λόγω αμυντική συμφωνία αναγνωρίζεται η σημασία της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή, και γίνονται ισχυρότερες οι σχέσεις των δυο χωρών.

Το «πράσινο φως» δόθηκε και η πενταετής αμυντική συνεργασία Ελλάδας και ΗΠΑ (MDCA) είναι ένα βήμα από το να γίνει νόμος του κράτους των ΗΠΑ. Ο Αμυντικός Προϋπολογισμός του 2022, στον οποίο η συμφωνία περιλαμβάνεται ως τροπολογία, εγκρίθηκε από τη Γερουσία των ΗΠΑ και πλέον προχωρά προς την υλοποίησή της η σημαντική στρατηγική συμφωνία της Αθήνας με την Ουάσιγκτον.

Στην Ελλάδα επικρατεί ικανοποίηση για τις εξελίξεις και ενδεικτικό είναι το μήνυμα του υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο χαιρετίζει την ψήφιση του νομοσχεδίου, ενώ εκφράζει ευχαριστίες προς τους Γερουσιαστές Μενέντεζ και Ρούμπιο, αλλά και τους Βουλευτές Ντόιτς και Μπιλιράκης, που αποτέλεσαν εισηγητές και υπέρμαχους του νομοσχεδίου.

Το μήνυμα του υπουργείου Εξωτερικών

«Χαιρετίζουμε τη σημερινή ψήφιση του νομοσχεδίου για την «Αμυντική και Διακοινοβουλευτική Εταιρική Σχέση ΗΠΑ-Ελλάδος», το οποίο αναγνωρίζει τη στρατηγική σημασία της χώρας μας ως πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή, τη δέσμευση των ΗΠΑ για την ασφάλεια & ευημερία της Ελλάδας και την ύψιστη σημασία της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας και ΗΠΑ.

Εκφράζουμε τη βαθύτατη εκτίμησή μας για την ψήφιση του νομοσχεδίου, το οποίο αποδεικνύει τη μοναδική σχέση μεταξύ των δύο χωρών μας.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε βαθιά ευγνωμοσύνη για τη δικομματική υποστήριξη που έλαβε και ιδιαίτερα προς τους εισηγητές του νομοσχεδίου στη Γερουσία των ΗΠΑ, Γερουσιαστές R.Menendez & M.Rubio, καθώς και στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Βουλευτές T.Deutch & G.Bilirakis».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μαρουσάκης στο Newsbomb.gr: Μεγάλη προσοχή! Έρχεται πολύ χιόνι - Πού θα χρειαστούν αλυσίδες

Κορονοϊός: Αύξηση στα κρούσματα σε παιδιά ηλικίας 4 έως 18 ετών

Ράδιο Αρβύλα: Αυτή είναι η απόφαση του ANT1 για το μέλλον της εκπομπής

Κορονοϊός: Θρίλερ με τη μετάλλαξη Όμικρον στην Ελλάδα - Δέκα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα