ΕΘΝΙΚΑ

Ανήθικη προπαγάνδα από Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα βυθίζει βάρκες προσφύγων στο Αιγαίο

Ανήθικη προπαγάνδα από Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα βυθίζει βάρκες προσφύγων στο Αιγαίο
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου
Fatih Aktas/Turkish Foreign Ministry via AP

Προκλητικός και ψεύτης για μια ακόμη φορά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών – Πήρε άμεση απάντηση από τον Φιλανδό ομόλογό του.

Η χώρα που λειτουργεί ως επίσημος διακινητής ψυχών στην Ανατολική Μεσόγειο, το Αιγαίο και τα Βαλκάνια έχει το θράσος να κουνά το δάχτυλο στην Ελλάδα και να συκοφαντεί την τακτική της στο μεταναστευτικό με αδιανόητα ψεύδη.

Δύο ακριβώς χρόνια μετά την απόπειρα εισβολής στον Έβρο με πολιορκητικό κριό χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών κατηγορεί διεθνώς την Ελλάδα ότι βυθίζει βάρκες προσφύγων στο Αιγαίο.

Ο ανεκδιήγητος Τσαβούσογλου επιδίδεται στη γνωστή τουρκική προπαγάνδα, μόνο που οι Ευρωπαίοι πλέον γνωρίζουν ποια είναι η χώρα που εκβιάζει και απειλεί με όπλο τους κατατρεγμένους πρόσφυγες και μετανάστες.

Το τελευταίο επεισόδιο με τον προκλητικό Τσαβούσογλου σημειώθηκε κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Φινλανδό ομόλογό του Πέεκα Χάβιστο. Ο Τούρκος υπουργός επιτέθηκε στην Ελλάδα αλλά και την ΕΕ αναφορικά με το μεταναστευτικό υποστηρίζοντας ότι η χώρα μας παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και πως ευθύνεται για τον θάνατο μεταναστών στο Αιγαίο.

«Η Ελλάδα συνεχίζει την πολιτική των επαναπροωθήσεων παραβιάζοντας τα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά και το διεθνές δίκαιο. Πολλοί μετανάστες έχουν χάσει την ζωή του εξαιτίας αυτή της τακτικής γιατί η Ελλάδα βυθίζει τις βάρκες τους», δήλωσε ο Τσαβούσογλου. Μάλιστα πρόσθεσε ότι εξίσου ένοχη με την Ελλάδα είναι και η ΕΕ.

Ο Φιλανδός βεβαίως δεν άφησε την πρόκληση αναπάντητη, υπαρασπιζόμενος τόσο την Ε.Ε. όσο και τη χώρα μας. «Η Τουρκία φέρει τεράστια ευθύνη», απάντησε ο Χάβιστο, προκαλώντας δυσφοράι στον Τσαβούσογλου.

Είναι γνωστή πλέον σε όλη την Ευρώπη η τακτική της Τουρκίας να συκοφαντεί με ανήθικη προπαγάνδα την πολιτική της Ελλάδας στο μεταναστευτικό, ενώ παράλληλα εκβιάζει τις Βρυξέλλες για να της δίνει υπέρογκες χρηματοδοτήσεις ώστε να συντηρεί η ίδια τους μετανάστες που φιλοξενεί στην επικράτειά της.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.