ΕΘΝΙΚΑ

Ζελένσκι για Δένδια: Είμαι ευγνώμων, είναι ο πρώτος Ευρωπαίος που ανακοίνωσε κάτι αντίστοιχο

Νίκος Δένδιας
«Είμαι ευγνώμων στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών», ανέφερε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Intime News

«Είμαι ευγνώμων στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών», ανέφερε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι για τον Νίκο Δένδια

Στην ανακοίνωση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ότι προτίθεται να τεθεί επικεφαλής ανθρωπιστικής αποστολής στην Μαριούπολη, αναφέρθηκε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ουκρανός πρόεδρος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, ενώ σύμφωνα με το Guardian ανέφερε ότι είναι ο πρώτος Ευρωπαίος αξιωματούχος που έχει ανακοινώσει κάτι αντίστοιχο

«Είμαι ευγνώμων στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, που ήταν ο πρώτος ευρωπαίος αξιωματούχος που αποφάσισε να στηρίξει τη δουλειά των ανθρωπιστικών διαδρόμων μας στη Μαριούπολη προκειμένου να σώσουμε τον λαό μας από την πόλη και να μεταφέρουμε ανθρωπιστική βοήθεια, η οποία είναι πολύ κρίσιμη για οποιονδήποτε βρίσκεται εκεί», είπε ο Ζελένσκι.

Η απόφαση Δένδια να πάει στην Μαριούπολη

Μετά τη συνάντησή του με τον γενικό πρόξενο της Ελλάδας στη Μαριούπολη, Μανώλη Ανδρουλάκη, ο Νίκος Δένδιας ανακοίνωσε την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Μαριούπολη, την οποία προτίθεται να συνοδεύσει ο ίδιος.

«Ζητώ σήμερα με αποστολή επίσημης νότας στην ουκρανική πλευρά να διευκολύνει και στη ρωσική πλευρά με άλλη νότα να μην παρακωλύσει την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Μαριούπολη. Τη βοήθεια αυτή προτίθεμαι να συνοδέψω αυτοπροσώπως, σε συντονισμό με τον πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού Πέτερ Μάουερ, με τον οποίο βρισκόμαστε ήδη σε επαφή», σημείωσε ο κ. Δένδιας.

«Δυστυχώς ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Προτεραιότητα της ελληνικής κυβέρνησης είναι η προστασία της ομογένειάς μας, αλλά και του άμαχου πληθυσμού», ανέφερε.

Διαβάστε επίσης:

Νίκος Δένδιας: Θα ηγηθεί αποστολής στη Μαριούπολη για ανθρωπιστική βοήθεια

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων