ΕΘΝΙΚΑ

Μητσοτάκης για «χάρτη Μπαχτσελί»: Όνειρα εξτρεμιστών ή επίσημη πολιτική; Να απαντήσει ο Ερντογάν

Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο πρωθυπουργός ζητά απαντήσεις από τον Ερντογάν
ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με μήνυμά του στο Twitter καλεί τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να απαντήσει για τον περιβόητο «χάρτη Μπαχτσελί».

Μετά την πρώτη αντίδραση της Αθήνας, μέσω διπλωματικών πηγών, για την ακραία πρόκληση από πλευράς Ντεβλέτ Μπαχτσελί και Γκρίζων Λύκων, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης καλεί τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να δώσει ξεκάθαρη απάντηση. Αποτελούν τα όσα, προκλητικά και ακραία, αναφέρουν οι Τούρκοι εθνικιστές την επίσημη πολιτική της Άγκυρας; Από τη στιγμή που ο Μπαχτσελί, μάλιστα, είναι κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν η Τουρκία είναι πλέον υποχρεωμένη να απαντήσει επίσημα στην Αθήνα.

Ο κ. Μητσοτάκης στο μήνυμά του στο Twitter ανάρτησε τη φωτογραφία με τον χάρτη που έδωσαν οι Γκρίζοι Λύκοι στον Ντεβλέτ Μπαχτσελί, καταγράφοντας τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη που έχουν χαρακτηριστεί ως τουρκική επικράτεια. Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «όνειρα εξτρεμιστών», αναρωτήθηκε ωστόσο αν επρόκειτο απλά για ακόμα μια τουρκική πρόκληση ή για τον πραγματικό στόχο της γειτονικής χώρας.

Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης, κάλεσε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να απαντήσει άμεσα στις «γελοιότητες», όπως τις χαρακτήρισε, του κυβερνητικού του εταίρου.

«Κοιτάξτε καλά αυτόν τον χάρτη. Κρήτη, Ρόδος, Λέσβος, Χίος, Σάμος συμπεριλαμβάνονται στην Τουρκία. Είναι ένα όνειρο… πυρετού των εξτρεμιστών ή η επίσημη πολιτική της Τουρκίας; Είναι μια ακόμα πρόκληση ή ο αληθινός στόχος», έγραψε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

«Ο Πρόεδρος Ερντογάν πρέπει να καταστήσει σαφή τη θέση του σχετικά με τις τελευταίες γελοιότητες του μικρότερου εταίρου του στο συνασπισμό», πρόσθεσε.

Σχετικές ειδήσεις