ΕΘΝΙΚΑ

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η προετοιμασία της επίσκεψης Γεραπετρίτη στην Άγκυρα

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η προετοιμασία της επίσκεψης Γεραπετρίτη στην Άγκυρα
EUROKINISSI.

Δύο εκτεταμένες συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν την τελευταία εβδομάδα παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Σε εντατικούς ρυθμούς διενεργείται η προετοιμασία της επίσκεψης του Υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη, στην Άγκυρα, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Μεταξύ άλλων, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν δύο εκτεταμένες συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν την τελευταία εβδομάδα υπό τον επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, παρουσία υψηλόβαθμων υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου.

Η πρώτη είχε ως θέμα τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας. Την ενημέρωση έκανε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος. Η δεύτερη αφορούσε τη λεγόμενη «θετική ατζέντα», δηλαδή στη συνεργασία των δύο χωρών σε τομείς όπως η οικονομία, το εμπόριο, η προστασία του περιβάλλοντος και η αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, οι υποδομές και μεταφορές.

Το Υπουργείο Άμυνας διέψευσε τις φήμες περί επίσκεψης Γκιουλέρ στην Αθήνα

Πριν από ένα εικοσιτετράωρο (01/09), το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας διέψευσε τις πληροφορίες περί επίσκεψης του Υπουργού Άμυνας της Τουρκίας, Γιασάρ Γκιουλέρ, στην Αθήνα, όπως μεταδόθηκε από τουρκικά Μέσα ενημέρωσης. «Δεν έχει υπάρξει καν πρόσκληση προς τον κ. Γκιουλέρ να επισκεφθεί τη χώρα μας», όπως επισημάνθηκε από το Υπουργείο.

Νωρίτερα, το CNN Türk είχε αναφέρει ότι μετά τη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη και Χακάν Φιντάν, την προσεχή Τρίτη (05/09) στην Άγκυρα, ο Γιασάρ Γκιουλέρ θα επισκεφθεί την Αθήνα για συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια.

Το Μέσο ενημέρωσης είχε γράψει ότι «η συνάντηση των δύο Υπουργών Άμυνας θα διεξαχθεί πριν από το ραντεβού Μητσοτάκη – Ερντογάν στη Νέα Υόρκη, στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Σχετικές ειδήσεις