ΕΘΝΙΚΑ

Στην Αθήνα έφτασε ο Ταγίπ Ερντογάν

Στην Αθήνα έφτασε ο Ταγίπ Ερντογάν

Στις 10:15 το προεδρικό αεροσκάφος του Ταγίπ Ερντογάν προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. 

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν με το πολυπληθές επιτελείο και τους αξιωματούχους του, προσγειώθηκαν με το προεδρικό αεροσκάφος στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, στις 10:15 της Παρασκευής.

Η υποδοχή του Τούρκου προέδρου έγινε με επίσημο στρατιωτικό άγημα, ενώ παρών είναι ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης.

Εκτός του αεροσκάφους με το οποίο έφτασε ο Τούρκος πρόεδρος, προσγειώθηκαν και άλλα δύο αεροσκάφη που μετέφεραν τους Τούρκους υπουργούς, αλλά και την πολύ μεγάλη ομάδα τους.

Υπό δρακόντεια αστυνομικά μέτρα, ο κ. Ερντογάν αναμένεται να φτάσει στις 11:30 στο Προεδρικό Μέγαρο για την συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Από το αεροδρόμιο η πομπή θα μπει στην Αττική οδό, από εκεί στη λεωφόρο Μεσογείων και μέσω της Βασιλίσσης Σοφίας θα φτάσει στην Ηρώδου Αττικού.

Ο Τούρκος πρόεδρος μαζί με την ομάδα του μετακινείται με τρία δικά του ειδικά διαμορφωμένα οχήματα. Η διαδρομή θα πρέπει να γίνει σε λιγότερο από 20 λεπτά.

Τα ειδικά διαμορφωμένα οχήματα θα είναι θωρακισμένες λιμουζίνες, οι οποίες αντέχουν ακόμη και σε επίθεση με χημικά, αφού αναπτύσσεται ένα ειδικό κύκλωμα που εμποδίζει την είσοδο εξωτερικών αερίων. Το κόστος τους ξεπερνά τα 3 εκατ. τουρκικές λίρες, ενώ λέγεται πως θα φέρει στην Ελλάδα το πρώτο τουρκικό SUV TOGG.

Ο Ταγίπ Ερντογάν θα αναχωρήσει για την Τουρκία το ίδιο απόγευμα.