ΕΘΝΙΚΑ

Γεραπετρίτης: Θετικό το «βήμα πίσω» του Ράμα για την υπόθεση Μπελέρη - Επιφυλακτικός ο αδερφός του

Γεραπετρίτης: Θετικό το «βήμα πίσω» του Ράμα για την υπόθεση Μπελέρη - Επιφυλακτικός ο αδερφός του

Ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα για πρώτη φορά αναγνώρισε τον Φρέντι Μπελέρη ως εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας.

Στον απόηχο της παρέμβασης του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα για την υπόθεση του Φρέντι Μπελέρη, τον οποίο αποδέχεται ως εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας, το υπουργείο εξωτερικών κάνει λόγο για θετικό βήμα, προσθέτοντας πάντως ότι οι επόμενες κινήσεις θα αξιολογηθούν και η ελληνική πλευρά θα κρίνει αν τηρούνται οι όροι που έχει θέσει.

Ο κ.Γεραπετρίτης μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε ότι «υπήρξε μία απόφαση του ειδικού δικαστηρίου της Αλβανίας», σύμφωνα με την οποία, «πρώτον ο Φρέντι Μπελέρης είναι ο εκλεγμένος δήμαρχος της Χειμάρρας, δεύτερον ότι ο περιορισμός του σε καθεστώς προσωρινής κράτησης τον εμποδίζει να ορκιστεί και να αναλάβει καθήκοντα και τρίτον ότι δεν μπορεί πλέον να ασκεί καθήκοντα δημάρχου ο πρώην δήμαρχος».

«Ο Αλβανός πρωθυπουργός απεδέχθη για πρώτη φορά το αποτέλεσμα των εκλογών, απεδέχθη την πολιτική βούληση του λαού της Χειμμάρας. Αποκάλεσε ρητά τον Φρέντι Μπελέρη ως εκλεγμένο δήμαρχο. Επίσης απεδέχθη και το ότι δεν μπορεί να ασκεί καθήκοντα ο πρώην δήμαρχος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο γιος του Φρέντι Μπελέρη, από την πλευρά του, εμφανίζεται επιφυλακτικός.