ΕΘΝΙΚΑ

Καναδάς: Εκδηλώσεις και παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Καναδάς: Εκδηλώσεις και παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Με αρχιερατική λειτουργία και δοξολογία υπέρ των πεσόντων αγωνιστών του 1821 ξεκίνησαν στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική Παλιγγενεσία στο Μόντρεαλ προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Καναδά κ. Σωτηρίου.

Με τελετάρχη τον ελληνοκαναδό βουλευτή της Εθνοσυνέλευσης του Κεμπέκ Τζέρρυ Σκλαβούνο, παρόντος του Μητροπολίτου Καναδά κ. Σωτηρίου, επισήμων του Κεμπέκ, του Καναδά και μελών της ελληνικής παροικίας πραγματοποιήθηκε αργότερα η λαμπρή παρέλαση στη λεωφόρο Ζάν Ταλόν του Μόντρεαλ για την επέτειο της εθνικής ανεξαρτησίας , παρουσία 3.000 παρατηρητών περίπου.

Ο νεφελώδης ουρανός της πόλης δεν εμπόδισε τη μεγαλοπρεπή παρέλαση των Ελληνικών σχολείων, των Ελληνικών Κοινοτήτων και των εθνικοτοπικών συλλόγων με συνθήματα για την επέτειο της 25ης Μαρτίου και το έπος του 1821.

Οι εορτασμοί έκλεισαν με τη δεξίωση που παρέθεσαν από κοινού ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Μόντρεαλ Θάνος Καφόπουλος και ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Νίκος Παγώνης προς τιμήν του Ελληνισμού στο Ελληνικό Κέντρο του Μόντρεαλ.