ΕΘΝΙΚΑ

Αλβανία: Συνάντηση αρχηγού της Αντιπολίτευσης με τον Έλληνα πρέσβη

Αλβανία: Συνάντηση αρχηγού της Αντιπολίτευσης με τον Έλληνα πρέσβη

Ο αρχηγός του Δημοκρατικού Κόμματος της Αλβανίας, Lulzim Basha δέχθηκε τον πρέσβη της Ελλάδας στα Τίρανα, Λεωνίδα Ροκανά και τον επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΕΕ, Ettore Sequi, από τους οποίους ο Μπάσα ενημερώθηκε για τις προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο πρέσβης κ. Ροκανάς δήλωσε ότι η ένταξη της Ανατολικής Ευρώπης στην ΕΕ, βρίσκεται και πάλι σε προτεραιότητα. Δεν παρέλειψε να εξάρει το ρόλο του Δημοκρατικού Κόματος στη διαδικασία ολοκλήρωσης, το οποίο κόμμα παραμένει σημαντικός παράγων στη διαδικασία ολοκλήρωσης.

Ο Αλβανός αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης- DP, δεν παρέλειψε να κατηγορήσει τη σοσιαλιστική κυβέρνηση της χώρας του ότι δεν επιδεικνύει την ικανότητα και την προθυμία να αναλάβει ευθύνες στην πορεία προς την Ευρώπη.

Ενημέρωσε, επίσης, τους πρέσβεις τι είναι αυτό το οποίο περιγράφεται ως "αγορά ψήφων" στις εκλογές για την έδρα του Δήμου της Κορυτσάς, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση ασκεί πιέσεις προς την αντιπολίτευση, σύμφωνα με την εφημερίδα Σέκουλι.