ΕΘΝΙΚΑ

Αβραμόπουλος: Πάγια η θέση της Ελλάδας για τα Σκόπια

Αβραμόπουλος: Πάγια η θέση της Ελλάδας για τα Σκόπια

Την πάγια θέση της Ελλάδας στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων επανέλαβε ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλος κατά τη συνάντηση που είχε πριν από λίγη ώρα με τον Σκοπιανό ομόλογό του Ταλάτ Τζαφέρι.

Ταυτόχρονα, υπογράφτηκε μονοετής στρατιωτική συνεργασία των δύο χωρών που προβλέπει μεταξύ άλλων τη διεξαγωγή κοινών ασκήσεων και τη φοίτηση Σκοπιανών αξιωματικών στις ελληνικές παραγωγικές στρατιωτικές σχολές.
Στις δηλώσεις που έκαναν οι δύο υπουργοί μετά τη συνάντηση τους δεν υπήρξαν αποκλίσεις.

Συγκεκριμένα ο κ. Αβραμόπουλος είπε, μεταξύ άλλων: «Η θέση της Ελλάδας στο συγκεκριμένο θέμα είναι πάγια. Εργαζόμαστε για την επίτευξη μίας αμοιβαίας αποδεκτής λύσης μαζί με τον ΟΗΕ ώστε να υπάρξει πλήρη ομαλοποίηση των διμερών σχέσεών μας». Από την πλευρά του ο Σκοπιανός υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι:

6 big

«Εύχομαι να βρεθεί στο εγγύς μέλλον μία σταθερή λύση στο θέμα του ονόματος για να ανοίξει το μονοπάτι για εμάς της ευρω-ατλαντικής Συμμαχίας. Θα μεταφέρω τα μηνύματα της ελληνικής κυβέρνησης στην ηγεσία και στους πολίτες της χώρας μου». Να σημειωθεί ότι η μονοετής στρατιωτική συνεργασία μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων υπογράφτηκε σε επίπεδο ΓΕΕΘΑ.

Διαβάστε επίσης:

«Σλαβικό Μανιφέστο»: «Επικίνδυνες οι θέσεις της Ελλάδας»