Συνάντηση ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλου με τον Ναύαρχο Τζορτζ Ζαμπέλα

Συνάντηση ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλου με τον Ναύαρχο Τζορτζ Ζαμπέλα

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος δέχθηκε σήμερα τον Αρχηγό του Βασιλικού Ναυτικού του Ηνωμένου Βασιλείου, Ναύαρχο Σιρ Τζορτζ Ζαμπέλας ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη χώρα μας.

Σήμερα, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, υποδέχτηκε στο γραφείο του τον Τζορτζ Ζαμπέλα, τον Αρχηγό του Βασιλικού Ναυτικού του Ηνωμένου Βασιλείου.

2 big

Ποιος είναι ο Τζορτζ Ζαμπέλας;

Ο Τζορτζ Ζαμπέλας γεννήθηκε στις 4 Απριλίου του 1958 στη Νότια Ροδεσία (σημερινή Ζιμπάμπουε). Πατέρας του είναι Μιχάλης Ζαμπέλας, με καταγωγή από τα Δωδεκάνησα και μητέρα του η Ρόζμαρι Λίντσεϊ. Ο θείος του, Απόστολος Ζαμπέλας, ήταν από τους στενότερους συνεργάτες του Αριστοτέλη Ωνάση.

Κατετάγη το 1980 στο Βρετανικό Βασιλικό Ναυτικό. Το 1999 υπηρέτησε ως κυβερνήτης της φρεγάτας HMS Chatham, η οποία συμμετείχε σε επιχειρήσεις στα ανοικτά της Δυτικής Αφρικής, κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου στην Σιέρα Λεόνε. Τον Ιανουάριο προήχθη σε ναύαρχο και ανακοινώθηκε από τον υπουργό Άμυνας της Μεγάλης Βρετανίας, Φίλιπ Χάμοντ ότι θα αναλάβει αρχηγός του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού μέσα στον Απρίλιο.

Έχει τιμηθεί με τον Σταυρό των Εξαίρετων Πράξεων, ενώ το 2011 έγινε σερ.