ΕΘΝΙΚΑ

Εκδήλωση αφιερωμένη στον Άγιο Λουκά τον Ιατρό

Εκδήλωση αφιερωμένη στον Άγιο Λουκά τον Ιατρό

Η Μητρόπολη Αργολίδος διοργάνωσε χθες στην αίθουσα της πρώτης Βουλής των Ελλήνων στο Ναύπλιο, εκδήλωση προς τιμή του Ιατρικού κόσμου, αφιερωμένη στον Άγιο Λουκά τον Ιατρό, Αρχιεπίσκοπο Συμφερουπόλεως και Κριμαίας.

Την εκδήλωση προσφώνησε ο διευθυντής της Παθολογικής κλινικής Ναυπλίου κ. Παναγιώτης Χέρας , ενώ χαιρετισμούς απεύθυναν ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης και ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Ναυπλίου κ. Θ. Κοτίτσας.

Κύριοι ομιλητές ήταν ο καθηγητής Χειρουργικής κ. Γ. Παπαγεωργίου , ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Επιστήμη και θαύμα ,μπορούν να συνυπάρξουν» , ο κ. Γρ. Λακιώτης και ο μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος με θέμα , «Η συμβολή του Αρχιεπισκόπου Λουκά στη χειρουργική».

Από την Ουκρανία ήρθε στην εκδήλωση κι η δισέγγονη του Αγίου Λουκά, η οποία είναι ιατρός αναισθησιολόγος, και ανέπτυξε το θέμα «Ο παππούς μου και εγώ».

Παρών στην εκδήλωση ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Φ. Στεφανόπουλος, ο τέως δήμαρχος Ναυπλίου Γ. Τσούρνος , η διευθύντρια της ΔΕΥΑΝ Α. Μαντά και ο πατέρας Γεώργιος Σελλής πρόεδρος του ΙΣΚΕ κα.

Πηγη exapsalmos.gr

Διαβάστε επίσης

Εκδήλωση αφιερωμένη στον Άγιο Λουκά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών