ΕΘΝΙΚΑ

Στο Άγιο Όρος ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας

Στο Άγιο Όρος ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας

Τριήμερη επίσκεψη στο Άγιο Όρος πραγματοποιεί από το μεσημέρι ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής, Θεόδωρος Β΄.


Τον ιεράρχη υποδέχθηκαν στις Καρυές η Ιερά Επιστασία και οι αντιπρόσωποι των Ιερών Μονών. Στη δοξολογία, που τελέσθηκε στο Πρωτάτο τον κ. Θεόδωρος Β΄ προσφώνησε ο πρωτεπιστάτης.

Στην αντιφώνησή του ο Πατριάρχης αναφέρθηκε στους πνευματικούς δεσμούς του με τη μοναστική κοινότητα, αλλά και στην ευκαιρία που του δίνεται, με την επίσκεψη αυτή, να εκπληρώσει εκείνη που δεν είχε προλάβει να ολοκληρώσει ο εκδημήσας προκάτοχός του, Πέτρος.

Στο αρχονταρίκι της Ιεράς Κοινότητας προσφώνησε τον Πατριάρχη ο εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Μητροπολίτης Μιλήτου, Απόστολος, ο οποίος τόνισε την κανονική και πνευματική αναφορά του Αγίου Όρους στα δίκαια του Οικουμενικού Πατριαρχείου και μετέφερε τον χαιρετισμό και την ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου. Ο Πατριάρχης το απόγευμα επισκέφθηκε τη Μονή Βατοπεδίου και προεξήρχε στην πανήγυρη του Αγίου Γερασίμου του Παλλαδά, όπου την Κυριακή θα τελεσθεί συλλείτουργο.

Μιλώντας για την επίσκεψή του στο Περιβόλι της Παναγιάς, ο κ. Θεόδωρος Β΄, αναφέρθηκε στους στενούς πνευματικούς δεσμούς του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας με το Άγιον Όρος.

Επισήμανε ότι η πρωταρχική του αίσθηση ήταν αυτή του μοναχού και αναφέρθηκε στη συμμετοχή του Όρους στο ιεραποστολικό έργο της Αφρικής. Εκεί, όπως είπε, μοναχοί και ιερομόναχοι από Ιερές Μονές και Σκήτες του Άθωνα, δίνουν καθημερινά τη μαρτυρία της Ορθοδοξίας κηρύσσοντας "έργω και λόγω", βαπτίζοντας στο όνομα της Αγίας Τριάδος πλήθος συνανθρώπων.

Διαβάστε επίσης: Επιστρέφουν κλεμμένο Ευαγγέλιο από το Άγιο Όρος