ΕΘΝΙΚΑ

Η πρώτη προκήρυξη του Λιμενικού για 110 Δόκιμους Υπαξιωματικούς

Η πρώτη προκήρυξη του Λιμενικού για 110 Δόκιμους Υπαξιωματικούς

Ετοιμη προς έκδοση είναι η πρώτη φετινή προκήρυξη του Λιμενικού Σώματος, που αφορά στην κατάταξη 110 Δόκιμων Υπαξιωματικών.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, η προκήρυξη θα βγει στον αέρα τις αμέσως επόμενες ημέρες, με ταυτόχρονη έναρξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων. Το σύνολο των θέσεων θα καλυφθεί σε ποσοστό 50% με αποφοίτους ΑΕΝ (30% Πλοιάρχων και 20% Μηχανικών) και 50% με πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ (30% και 20% αντίστοιχα).

Ο νέος νόμος ορίζει ότι στη Σχολή Υπαξιωματικών οι θέσεις που θα προκηρυχθούν θα καλυφθούν από υποψηφίους εξ ιδιωτών ή εκ μονίμων εν ενεργεία λιμενοφυλάκων, κατόχους πτυχίου ΑΕΙ ή ΤΕΙ και κατόχους πτυχίου Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ), ή πλοιάρχους, ή μηχανικούς.

Αν οι θέσεις σε κάποια από τις δύο κατηγορίες δεν καλυφθούν, θα συμπληρωθούν ως εξής: Οι κενές θέσεις για τους ΑΕΝ Πλοιάρχων από τους ΑΕΝ Μηχανικών και αντίστροφα και οι κενές θέσεις για τους πτυχιούχους ΑΕΙ από πτυχιούχους ΤΕΙ και αντίστροφα.

Απαραίτητη προϋπόθεση για όλους τους υποψήφιους είναι η ηλικία (28 έτη για τους ιδιώτες, 32 για τους μονίμους εν ενεργεία Λιμενοφύλακες που είναι κάτοχοι πτυχίου) η καλή γνώση μίας τουλάχιστον ξένης γλώσσας και η γνώση χειρισμού Η/Υ.

Οι νέοι διαγωνισμοί στο Λιμενικό Σώμα θα γίνουν φέτος με αλλαγές στον τρόπο βαθμολογίας και διεξαγωγής τους.

πηγη kranos.gr

Διαβάστε επίσης

Πούτιν: «Οι Έλληνες στη Κριμαία- Ήταν εκεί πριν από όλους μας