ΕΘΝΙΚΑ

Χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Σουηδίας από τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Σουηδίας από τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε την Τετάρτη, ανήμερα της μνήμης των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, η χειροτονία του νέου Μητροπολίτου Σουηδίας και πάσης Σκανδιναβίας Κλεόπα.

Της Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι προεξήρχε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος .

Ο νέος Μητροπολίτης Σουηδίας Κλεόπας μιλώντας εξέφρασε την βαθύτατη ευγνωμοσύνη του προς την πρόνοια του Θεού, στην πρόκριση του Πατριάρχου Βαρθολομαίου καθώς και στην ομόφωνη εκλογή της Αγίας και Ιεράς Συνόδου συνεπεία των οποίων αναλαμβάνει τα ηνία της Ιεράς Μητροπόλεως Σουηδίας και πάσης Σκανδιναβίας.

Στην αντιφώνηση του ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος εξήρε με θερμούς λόγους το πρόσωπο και τη διακονία του νέου Μητροπολίτου Σουηδίας Κλεόπας και του ευχήθηκε την εξ ύψους δύναμη, ενίσχυση και φωτισμό για την ποιμαντορία του στις Βόρειες Χώρες της Μητρός Εκκλησίας η οποία ξεκινά ασφαλώς με χρηστές ελπίδες και τις ειλικρινείς ευχές της Μεγάλης Εκκλησίας και του Πατριάρχου Βαρθολομαίου ο οποίος είδε στο πρόσωπο του νέου Αρχιερέως τον δόκιμο κληρικό για την διαποίμανση της Επαρχίας Σουηδίας, σε διαδοχή του μέχρι πρότινος Μητροπολίτου Παύλου.

ΠΗΓΗ exapsalmos.gr

Διαβάστε επίσης

Παγκόσμια οργή για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί