ΕΘΝΙΚΑ

Ζάεφ: Λύση στο όνομα Σκοπίων με ευρεία πολιτική συναίνεση

Ζάεφ:  Λύση στο όνομα Σκοπίων με  ευρεία πολιτική συναίνεση

Αντιπροσωπεία του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος των Σκοπίων, SDSM, υπό τον πρόεδρο, Ζόραν Ζάεφ, διοργάνωσε συγκέντρωση-συζήτηση στην Ελβετία με θέμα συζήτησης «Το μέλλον της FYROM».

Ο πρόεδρος του SDSM, Ζόραν Ζάεφ, τόνισε στη συζήτηση ότι το κόμμα του ποτέ δεν θα θέσει σε κίνδυνο τη «μακεδονική» εθνική ταυτότητα της χώρας. Η διαφορά με την Ελλάδα πρέπει να επιλυθεί μόνο μέσα από μια ευρεία κοινωνική και πολιτική συναίνεση» είπε χαρακτηριστικά.

«Οι απόδημοι έδωσαν ισχυρή υποστήριξη στις ανοιχτές επιλογές του προέδρου Ζάεφ και την ηγεσία του κόμματος, προτρέποντάς τους να συνεχίσουν με σταθερά βήματα προς την κατεύθυνση που οδηγεί στην προοπτική ανάπτυξης της χώρας και βελτίωσης της ζωής του λαού" συνέχισε ο κ. Ζάεφ.

Ο πρόεδρος του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος αναφέρθηκε στις κακές συνθήκες διαβίωσης στη χώρα, εξαιτίας της οποίας ολοένα και περισσότεροι νέοι αναγκάζονται να μεταναστεύσουν.

Επεσήμανε την πραγματική κατάσταση που επικρατεί σε όλους τους σημαντικούς τομείς της δημόσιας ζωής που επηρεάζουν τους πολίτες:

»Δεν υπάρχουν κονδύλια για θεραπεία στα νοσοκομεία, οι γιατροί εγκαταλείπουν τη χώρα, το συνταξιοδοτικό ταμείο είναι άδειο και οι μισθοί και συντάξεις πληρώνονται με δάνεια από το εξωτερικό- χρεώνοντας την επόμενη γενιά, δεν υπάρχει μορφωτικό επίπεδο στην εκπαίδευση που βασίζεται σε δασκάλους που υποφέρουν, ο γεωργοί έχουν εθιστεί να ζούνε με κυβερνητικά δάνεια και όχι με επιχορηγήσεις που παρέχονται νόμιμα.

»Οι περισσότεροι πολίτες της χώρας βρίσκονται στα πρόθυρα της φτώχειας, ενώ συγχρόνως, η κυβέρνηση έχει αφιερωθεί στη χρηματοδότηση των αγαλμάτων στα Σκόπια, και δεν επιδιώκει την ανάπτυξη του πολιτισμού.

» Η ανεργία είναι πολύ υψηλή, τα κέρδη δεν μπορούν να καλύψουν τα βασικά έξοδα διαβίωσης των πολιτών. Τα περισσότερα από ΜΜΕ στη χώρα έχουν καταληφθεί από την κυβέρνηση, με αποτέλεσμα ο λαός να μην μπορεί να έχει γνώση της αλήθειας».

Ο Ζόραν Ζάεφ κατά την τριήμερη επίσκεψή του στην Ελβετία, είχε συνάντηση με τον Μανουέλ Μπερτόνε, πρόεδρο του Σοσιαλιστικού Κόμματος του καντονίου Ticino.