ΕΘΝΙΚΑ

Προκαλεί οργάνωση των Σκοπίων με δηλώσεις περί ονομασίας της χώρας (video)

Προκαλεί οργάνωση των Σκοπίων με δηλώσεις περί ονομασίας της χώρας (video)

Το λεγόμενο «Παγκόσμιο μακεδονικό Κογκρέσο» ( «Svetski ‘Makedonski’ Kongres»- ‘SMK’), πραγματοποίησε την ετήσια 25η συνέλευσή του χθες (9/8/2015) στα Σκόπια.

Ο ιδρυτής και αρχηγός της Οργάνωσης, Τοντόρ Πετρόφ, πολιτικός από τη Γευγελή, περιγράφεται ως «επαγγελματίας πατριώτης που έχει κηρύξει τον προσωπικό του πόλεμο κατά της Ελλάδας».

Παρά το γεγονός ότι πολλοί ανάλογοι εθνικοί οργανισμοί, είναι κάτι κοινό μεταξύ των εθνών που έχουν μεγάλη Διασπορά, οι οποίοι απαρτίζονται από διακεκριμένους πολιτικούς, επιχειρηματίες, καθηγητές, επιστήμονες, καλλιτέχνες κλπ., ο συγκεκριμένος SMK αποτελείται κατά το μεγαλύτερο μέρος των μελών του από φανατικά άτομα που κινούνται στις κοινωνικό –οικονομικά χαμηλότερες παρυφές των χωρών τους.

Επιπλέον, μέσω του Αντιπροέδρου, Νίτσε Ντιμόφσκι, αποδέχθηκε την ανθρωπολογική και εθνολογική άποψη ότι η «φυλή των Μακεδονοειδών» δημιούργησε το σύνολο του παγκόσμιου πληθυσμού της Λευκής Φυλής.

Ιδιαίτερη εχθρότητα έχει σημειωθεί προς την Ελλάδα, από την οποία διεκδικεί «τη γενοκτονία 1.000.000 "αιγαιακούς Μακεδόνες', οι οποίοι δεν μπορούν να εκφρασθούν ελεύθερα» και έχει προβεί στην παραγωγή εθνικών-μυστικιστικών και ψευδο-επιστημονικών εργασιών και βιβλίων, στα οποία η αυθεντικότητα του ελληνικού λαού, η γλώσσα του, η χώρα του και τα ήθη του απορρίπτονται.

Στη σημερινή συνεδρίαση του SMK εστάλη αίτημα προς τις χώρες του ΝΑΤΟ, το Ισραήλ και την Αυστραλία, να αναγνωρίσουν την χώρα ως «Μακεδονία».

Επίσης αποφασίστηκε να ζητήσει μονομερώς τέλος στη διαπραγμάτευση μεταξύ Σκοπίων και Αθήνας στο θέμα της ονομασίας, καθώς και να γίνει έκκληση για τη ‘βελτίωση των δικαιωμάτων των ‘Μακεδόνων’ σε όλες τις γειτονικές χώρες.
Μία από τις πιο εμφανείς κάρτες που κοσμούσαν την αίθουσα έγραφε «Στοπ στη γενοκτονία στην Ελλάδα».

Το «Παγκόσμιο Μακεδονικό Συνέδριο» θα φέρει ένα ψήφισμα σχετικά με τη «Μακεδονία» και θα σταλεί αίτημα σε προέδρους , κυβερνήσεις και κοινοβούλια της Αυστραλίας, του Ισραήλ και μελών χωρών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ να αναγνωρίσουν την κρατική υπόσταση της «Μακεδονίας» με το όνομά της.

Το ψήφισμα προωθεί την υπεράσπιση του ονόματος της χώρας, την ταυτότητα του έθνους και των άνευ όρων τερματισμό των διαπραγματεύσεων και τη συνέχιση της ένταξης στα Ηνωμένα Έθνη, και σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς με το όνομα «Μακεδονία», καθώς και την πρόοδο για το καθεστώς και τα δικαιώματα των «Μακεδόνων» σε γειτονικές χώρες.

Το συνέδριο απαιτεί ότι το δικαίωμα ψήφου της Διασποράς δεν πρέπει να καταργηθεί.

πηγη ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

Ρoή Ειδήσεων