Πάγκαλος για Ίμια: Ήταν ανώτεροι οι Τούρκοι, εάν γινόταν το «μπραφ» θα κλαίγανε μανούλες

Newsroom Newsroom

Πάγκαλος για Ίμια: Ήταν ανώτεροι οι Τούρκοι, εάν γινόταν το «μπραφ» θα κλαίγανε μανούλες

Για την εποχή όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών που ξέσπασε η κρίση των Ιμίων, πριν ακριβώς είκοσι χρόνια, μίλησε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, εξιστορώντας παράλληλα και τον ρόλο που έπαιξαν τότε οι ΗΠΑ.

Όπως είπε ο Θεόδωρος Πάγκαλος , οι αμερικάνοι δεν περιορίστηκαν μόνο στην διαπραγμάτευση. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ και στην εκπομπή «Ιστορίες» ο πρώην υπουργός είπε πως μερικά χρόνια μετά το συμβάν ο Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ του εκμυστηρεύτηκε μια μυστική επιχείρηση των ΗΠΑ που είχε μπει σε ισχύ τη στιγμή της μεγάλης κρίσης.

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος εκμυστηρεύτηκε πως ο αμερικάνος ΥΠΕΞ του αποκάλυψε πως τα πλοία των ΗΠΑ που βρίσκονταν κοντά παρακολουθούσαν τις κινήσεις των δυο στόλων και ήταν εξοπλισμένα με ηλεκτρονικά «όπλα» που είχαν διαλύσει τον ηλεκτρονικό ορίζοντα. Δηλαδή με άλλα λόγια, όπως ο ίδιος είπε, εάν μια από τις δυο χώρες άνοιγε πυρ οι πύραυλοι θα κατέληγαν όλοι στην θάλασσα.

Ο ίδιος υποστήριξε ακόμη ότι εκλήθη να κάνει διπλωματία με ανύπαρκτο στόλο. «Η δύναμη των Τούρκων ήταν σαφώς υπέρτερη. Υπήρχε συντριπτική υπεροχή της Τουρκίας εάν γινόταν το μπραφ θα κλαίγανε μανούλες από την πλευρά μας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved