ΕΘΝΙΚΑ

Παγκόσμιος ξεσηκωμός υπέρ της Ελληνικής Γλώσσας (video)

Παγκόσμιος ξεσηκωμός υπέρ της Ελληνικής Γλώσσας (video)

Η Διεθνής Ομοσπονδία Κλασικών Σπουδών, μετά την απόφασή του υπουργείου Παιδείας, για μείωση των ωρών διδασκαλίας των Αρχαίων και των Λατινικών κατηγορεί ευθέως τον υπουργό Παιδείας για υποβάθμιση των κλασικών σπουδών.

Στην επιστολή του ο κ.Μontanari καλεί τον υπουργό να λάβει μέτρα και παράλληλα να παρέμβει έτσι ώστε να εμποδίσει την υποβάθμιση της ανθρωπιστικής Παιδείας καλώντας τον παράλληλα να υποστηρίξει την διδασκαλία των Κλασσικών γλωσσών και της Λογοτεχνίας έτσι ώστε να καταστεί εφικτή στην νεολαία η πλήρης αξιοποίηση των ουσιαστικών πλεονεκτημάτων της ελληνικής παράδοσης στην γλώσσα και τον πολιτισμό.

Την ίδια ώρα στην Γαλλία, στα πλαίσια της μεταρρύθμισης στην παιδεία που προωθεί η κυβέρνηση Βαλς, οι Γάλλοι καθηγητές και μαθητές φαίνεται πως επέλεξαν συνειδητά να συνεχίσουν να διδάσκονται αρχαία ελληνικά και λατινικά.

Με τη νέα σχολική χρονιά, το γυμνάσια της Γαλλίας αναμένεται να εφαρμόσουν ένα νέο πρόγραμμα σπουδών που εισαγάγει το υπουργείο Παιδείας με στόχο όπως ισχυρίζεται την εξατομίκευση και την ελευθερία στην επιλογή των γνωστικών αντικειμένων από μαθητή, σε μαθητή.

Το 92% των γυμνασίων της Γαλλίας καθώς και το 70% των μαθητών γυμνασίου επέλεξαν Αρχαία Ελληνικά, όπως διαβάζουμε στο thesecretrealtruth.blogspot.com.

Ρoή Ειδήσεων