ΕΘΝΙΚΑ

Τουρκική πρόκληση: Ο δήμαρχος Άγκυρας θέλει όλα τα ελληνικά νησιά!

Τουρκική πρόκληση: Ο δήμαρχος Άγκυρας θέλει όλα τα ελληνικά νησιά!

Η αμφισβήτηση της συνθήκης της Λωζάννης είναι όπως φαίνεται πλέον κοινός τόπος για τους πολιτικούς της γείτονος χώρας!

ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΑ – ΣΤΕΝΟΣ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΝΗΣΙΩΝ

Πολιτική χροιά και μάλιστα με έντονα τα χαρακτηριστικά των τουρκικών επιδιώξεων, έχει ο αγώνας του Ολυμπιακού με την τουρκική ομάδα Οσμάνλισπορ, καθώς ο πρόεδρός της και δήμαρχος Άγκυρας Μελίχ Γκιουκτσέκ έχει …βλέψεις για τα ελληνικά νησιά.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, πριν λίγο καιρό, ο Μελίχ Γκιουκτσέκ ανήρτησε στον λογαριασμό του στο twitter ένα χάρτη ο οποίος – ούτε λίγο ούτε πολύ – εμφανίζει όλα τα νησιά από τη Θάσο μέχρι την Κρήτη και τα Κύθηρα και την Αίγινα μέχρι τη Ρόδο και τη Μυτιλήνη ως πρώην Τουρκικά!

Ο κ. Γκιουκτσέκ υποστήριξε ότι όλα αυτά τα νησιά περιήλθαν στην Ελλάδα με τη Συνθήκη της Λωζάννης και σχολίασε: «Εξαιτίας της Συνθήκης της Λωζάννης, τα μπλε νησιά που φαίνονται παρακάτω δόθηκαν στην Ελλάδα… Μην ξεχνάτε πως κάποιοι χαρακτηρίζουν τη Λωζάννη νίκη…».

Φυσικά μόνο τυχαίο δεν είναι ότι ο δήμαρχος Άγκυρας συνδέεται με φιλική σχέση με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν και προφανώς αυτό αποτελεί προσπάθεια ευθυγράμμισης με τις απόψεις του και στοχοποίησης των κεμαλικών.

Πάντως, ο κ. Γκιουκτσέκ υπέστη τη …χλεύη των χρηστών του διαδικτύου που υποστήριξαν ότι ο χάρτης που δημοσίευσε ήταν του «Estamos Travel» με έδρα το Κουσάντασι, που είναι τουριστικό γραφείο στην Τουρκία και δείχνει τα νησιά που οργανώνει τουριστικές εκδρομές.

Σημειώνεται ότι Οσμάνλισπορ σημαίνει Οθωμανική Αθλητική Ένωση και αυτό το όνομα δεν θα μπορούσε να δοθεί όταν στην Τουρκία επικρατούσαν οι στρατηγοί καθώς η οποιαδήποτε αναφορά στο οθωμανικό παρελθόν ήταν απαγορευμένη.

Ρoή Ειδήσεων