ΕΘΝΙΚΑ

Ούτε ιερό ούτε όσιο οι Τούρκοι: Παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο στην Κίναρο

Ούτε ιερό ούτε όσιο οι Τούρκοι: Παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο στην Κίναρο

Τουρκικές παραβιάσεις | Ειδήσεις: Δείγμα του πολιτισμού και της ποιότητάς τους έδειξαν για ακόμη μία φορά οι Τούρκοι γείτονές μας, οι οποίοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε νέους ψευτοτσαμπουκάδες, με υπερπτήσεις αεροσκαφών πάνω από το Αιγαίο και μάλιστα σε ημέρα πένθους για τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, μετά και το θάνατο των τεσσάρων αξιωματικών κατά τη συντριβή του στρατιωτικού ελικοπτέρου στο Σαραντάπορο.

ΔΕΝ ΣΕΒΑΣΤΗΚΑΝ ΤΟ ΠΕΝΘΟΣ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΩΝ 4 ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟ

Όπως έγινε γνωστό από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, δύο τουρκικά F-16 και δύο τουρκικά F-4 του σχηματισμού πέταξαν πάνω από την Κίναρο στα 26.000 πόδια στις 16:23, και ακολούθησαν τρία λεπτά αργότερα τα δύο τουρκικά F-16 του σχηματισμού, που πέταξαν πάνω από το νησί στα 22.000 πόδια.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και δύο ζεύγη αεροσκαφών F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας απογειώθηκαν από την 133η σμηναρχία Μάχης στο Καστέλι και την 130ή σμηναρχία Μάχης στη Λήμνο αντίστοιχα, για αναγνώριση και αναχαίτιση των τουρκικών αεροσκαφών.

Σύμφωνα, πάντα, με το ΓΕΕΘΑ, τα τουρκικά μαχητικά αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν με βάση τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Ωστόσο, το νέο αυτό επεισόδιο δείχνει τον τρόπο, με τον οποίο αντιλαμβάνεται πλέον το καθεστώς Ερντογάν τη σχέση του με την Ελλάδα, σε στιγμή μάλιστα, που οι Ένοπλες Δυνάμεις πενθούν για το χαμό τεσσάρων αξιωματικών.

Μετά την αμφιλεγόμενη και οριακή νίκη του στο δημοψήφισμα της Κυριακής του Πάσχα (16/04/2017) ο Τούρκος πρόεδρος επιχειρεί να δημιουργήσει ένα άκρως επικίνδυνο κλίμα με φόντο το Αιγαίο, στήνοντας συνθήκες θερμού επεισοδίου στο Αρχιπέλαγος.

Η εξέλιξη αυτή είναι άκρως ανησυχητική, καθώς είναι πλέον φανερό ότι ο κ. Ερντογάν δεν σέβεται τίποτε και κανέναν, επιλέγοντας, για πολλοστή φορά, την οδό της πρόκλησης και όχι της προσέγγισης.

Το Newsbomb.gr, μέσα από εκτενή και αλλεπάλληλα δημοσιεύματά του, επιμένει να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την ολοένα κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα, παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις στο Αιγαίο.

Σχετικές ειδήσεις