ΕΘΝΙΚΑ

Στη Θράκη ο Γιλντιρίμ: Ανθελληνικό πανηγύρι από το τουρκικό προξενείο

Στη Θράκη ο Γιλντιρίμ: Ανθελληνικό πανηγύρι από το τουρκικό προξενείο

Ο Τούρκος πρωθυπουργός «αλωνίζει» στα χωριά της Θράκης και ο Τσίπρας δεν του απάντησε καν όταν του είπε πως οι Έλληνες πιλότοι κάνουν παραβιάσεις

Στη Θράκη το τουρκικό προξενείο έχει προετοιμάσει μια υπερπαραγωγή προκλητικότητας για τον Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός το βράδυ της Δευτέρας θα λάβει μέρος στο Ιφτάρ, το κύριο δείπνο που έχουν οι μουσουλμάνοι για το ραμαζάνι.

Στο χωριό Λύκειο της Θράκης θα βρεθούν περισσότεροι από 5000 μουσουλμάνοι, έτοιμοι να χειροκροτήσουν τον Γιλντιρίμ. Μια εκδήλωση που πάντα διακρίνεται από έντονα ανθελληνικά στοιχεία, ενώ θα τον συνοδεύουν και αρκετοί υπουργοί της κυβέρνησης Ερντογάν.

Λίγες ημέρες πριν την άφιξη του Τούρκου πρωθυπουργού το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής, «καθαίρεσε» τον ψευδομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μέτε από τη θέση του προέδρου της «Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης».

Τοποθετήθηκαν δύο ακραίοι τουρκόφρονες δήμαρχοι, ο Τζεμίλ Καπζά της Μύκης και ο Ριντβάν Αχμέτ των Αρριανών Ροδόπης.

Η κίνηση αυτή, σηματοδοτεί την έναρξη της ανθελληνικής προσπάθειας να χαρακτηρίσει και επίσημα την θρησκευτική μειονότητα ως «τουρκική». Τι κάνει η ελληνική κυβέρνηση για αυτές τις κινήσεις; ΤΙΠΟΤΑ... Τις παρακολουθεί και επιμένει στα ευχολόγια για τερματισμό της τουρκικής προκλητικότητας.

Ασύλληπτη πρόκληση Γιλντιρίμ μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου

Το ζήτημα των παραβιάσεων του ελληνικού εθνικού εναέριου χώρου και των χωρικών υδάτων έθεσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στον Τούρκο ομόλογό του, Μπιναλί Γιλντιρίμ, κατά τη συνάντηση που είχαν στον Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσίπρας κατά τις κοινές δηλώσεις τους αμέσως μετά, η υλοποίηση της σύγχρονης θετικής ατζέντας μεταξύ των δύο χωρών πρέπει να βασιστεί στις σχέσεις καλής γειτονίας, χωρίς εκατέρωθεν ενέργειες που να την υπονομεύουν. Δυστυχώς αυτό δεν ήταν πάντοτε δυνατό, κυρίως από το περασμένο φθινόπωρο ως και τον προηγούμενο μήνα, είπε ο Πρωθυπουργός και αναφέρθηκε στις παραβιάσεις των χωρικών υδάτων και του εναέριου χώρου, καθώς και στις υπερπτήσεις που, όπως είπε, έχουν αυξηθεί σημαντικά.

Τότε, ο Τούρκος πρωθυπουργός, μην έχοντας επιχειρήματα και προσπαθώντας να απαντήσει στον Έλληνα ομόλογό του, ισχυρίστηκε προκλητικά, και μάλιστα από την «καρδιά» της ελληνικής κυβέρνησης, το Μέγαρο Μαξίμου, ότι παραβιάσεις στο Αιγαίο κάνουν και τα ελληνικά μαχητικά! ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Η προσπάθεια για την αποφυγή παραβιάσεων και εντάσεων (στο Αιγαίο) πρέπει να είναι αμοιβαία» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Το... τραγικό είναι ότι τη δήλωση του Μπιναλί Γιλντιρίμ την αποδέχθηκε παθητικά ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας χωρίς καν να απαντήσει!

Η τουρκική προπαγάνδα και οι... φοβίες των ελληνικών κυβερνήσεων

Το Newsbomb.gr έχει επισημάνει με δεκάδες ρεπορτάζ τη μαλθακότητα που διακρίνει τις ελληνικές κυβερνήσεις απέναντι στις προκλήσεις των Τούρκων.

Τo φοβικό σύνδρομο έναντι των ξένων, η αναζήτηση της εύνοιάς τους, ο τρόμος μην “σπάσουμε αυγά”, η ανησυχία μη τυχόν και μπουν στον “πάγο” οι σχέσεις μας με τις ξένες δυνάμεις, το δέος του διαβόητου πολιτικού κόστους και το έλλειμμα γνώσης και κυρίως μνήμης, καθιστούν την εξωτερική πολιτική το τελευταίο θέμα στην ατζέντα της κυβέρνησης.

Επικαλούνται μάλιστα την οικονομική κρίση για αυτήν την αδράνεια, την παραμέληση των εθνικών μας θεμάτων.

Οι Τούρκοι σουλατσάρουν καθημερινά στο Αιγαίο, ενώ η προπαγάνδα στη Θράκη λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις.

Η σημερινή επίσκεψη άλλωστε του Τούρκου πρωθυπουργού επισημοποιεί τις προθέσεις των Τούρκων να γίνει η θρησκευτική μειονότητας της Θράκης «τουρκική».

Η επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού στην Θράκη χαρακτηρίζεται ως ιδιωτική, που σημαίνει ότι δεν θα παραστεί εκπρόσωπος της ελληνικής πολιτείας. Έτσι ο Τούρκος πρωθυπουργός θα κάνει άνετα την προπαγάνδα του στους μουσουλμάνους της Θράκης.

Σχετικές ειδήσεις