ΕΘΝΙΚΑ

Σύλληψη στρατιωτικών Έβρος: Οι Τούρκοι είχαν στήσει ενέδρα

Σύλληψη στρατιωτικών Έβρος: Οι Τούρκοι είχαν στήσει ενέδρα

Πλήρης επιβεβαίωση του Newsbomb.gr που εδώ και πολύ καιρό επισημαίνει πως οι Τούρκοι «ψάχνονταν» για ένταση και στον Έβρο.

Όπως φαίνεται το περιστατικό που έλαβε χώρα στον Έβρο δεν είναι τυχαίο. Η εντύπωση που υπάρχει είναι πως οι Τούρκοι σκόπιμα προχώρησαν στη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. Δηλαδή είχαν στείλει στη περιοχή περίπολο με στόχο τη σύλληψη Ελλήνων.

Περιστατικά κατά τα οποία Έλληνες ή Τούρκοι στρατιωτικοί παραβιάζουν κατά λάθος τη συνοριακή γραμμή στο συγκεκριμένο σημείο είναι συχνά. Πόσο μάλλον αυτές τις ημέρες που η κακοκαιρία και η χιονόπτωση είναι συνεχή.

Συνήθως αυτές οι περιπτώσεις επιλύονται σε λίγες ώρες σε χαμηλό επίπεδο. Σε αυτή την περίπτωση όμως, η διαχείριση γίνεται από… ψηλά.
Το γεγονός ότι η διαπραγμάτευση γίνεται σε πολιτικό επίπεδο, δείχνει ότι η Τουρκία επιθυμεί να αποκομίσει οφέλη από αυτό το συμβάν.

Στο πλαίσιο αυτό, μετά τα μεσάνυχτα ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών, ενώ σε στρατιωτικό επίπεδο υπάρχουν συχνές επικοινωνίες μεταξύ του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Ναυάρχου Αποστολάκη και του Αρχηγού του Τουρκικού Επιτελείου Στρατηγού Ακάρ.

Ο φόβος που υπάρχει ωστόσο είναι μήπως ο Ερντογάν ζητήσει ως αντάλλαγμα για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών την έκδοση των «8» Τούρκων στρατιωτικών που θεωρεί πραξικοπηματίες.

Πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικές περιπτώσεις και ασύγκριτες, αλλά με την Τουρκία ποτέ κανείς δεν ξέρει. Ειδικά αυτή την περίοδο που ο Ερντογάν βρίσκεται εγκλωβισμένος και με πολλά ανοιχτά μέτωπα.

Οι Τούρκοι πλέον ετοιμάζονται να δικάσουν τους δύο Έλληνες με τη κατηγορία της παράνομης εισόδου.

Με πληροφορίες από: pentapostagma.gr

Σχετικές ειδήσεις