ΕΘΝΙΚΑ

Ρίγη συγκίνησης από το μήνυμα του Στρατηγού Ζιαζιά για την 25η Μαρτίου

Ρίγη συγκίνησης από το μήνυμα του Στρατηγού Ζιαζιά για την 25η Μαρτίου

Βαρυσήμαντη παρέμβαση από τον Στρατηγό Ζιαζιά για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook εξέπεμψε μηνύματα με πολλαπλούς αποδέκτες και ταυτόχρονα έδωσε μια ανατριαχιστική ευχή στα δυο στελέχη του Στρατού Ξηράς που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Συγκεκριμένα ο Στρατηγός Ζιαζιάς έγραψε:

«Η 25η Μαρτιου 1821 ειναι μέρα της πανανθρώπινης σωτηρίας με τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Είναι μέρα Εθνεγερσίας της Πατρίδας μας. Μέρα φωτός, δόξας και εθνικής αθανασίας. Είναι μέρα που διδάσκει το καθήκον προς την Πατρίδα και την αγάπη για την ελευθερία. Ας μη ξεχνάμε λοιπόν το χρέος μας απέναντι σ' αυτούς που μας παρέδωσαν με τη θυσία τους μια λεύτερη πατρίδα. Ας φανούμε άξιοι απόγονοι των μεγάλων ηρώων.

Αυτό το χρέος καθίσταται ακόμη πιο επιτακτικό σήμερα, που η χώρα βιώνει μια οικονομική, κοινωνική και ηθική κρίση. Καλούμαστε να κάνουμε πράξη αυτές τις αξίες.

Το μήνυμα αυτού του αγώνα, σήμερα, είναι ακριβώς το ίδιο με σαφώς δυσκολότερους όρους για εμάς. Μέσα από την εθνική ομοψυχία και μια νέα συλλογικότητα, που οφείλουμε να αναπτύξουμε, καλούμαστε να αγωνιστούμε, ώστε η πατρίδα μας να σταθεί ξανά στα πόδια της.
Ας έχουμε ως επίκαιρη εντολή για τον τόπο μας, τα λόγια του Στρατηγού Μακρυγιάννη: «Τότε μόνο θα πάει ο τόπος μπροστά, όταν πάψουμε να μιλάμε και να σκεφτόμαστε με το εγώ, αλλά με το εμείς».

Χρονια πολλα στους Ελληνες .

Χρονια πολλα στα δυο ΣΤΕΛΕΧΗ μας , που αυτη την περιοδο δοκιμάζονται στις φυλακές Αδριανούπολης και ευχόμαστε γρήγορη επάνοδο στην Πατριδα .

Χρονια πολλα στο Προσωπικο των Ενοπλων Δυναμεων , που φυλαττει Θερμοπυλες .

Για την Πατρίδα μας γρήγορη έξοδο από την καταστροφική ύφεση, δυναμική ανάπτυξη σε όλα τα επίπεδα.

Για τους κυβερνώντες και τους αντιπολιτευόμενους περισσότερη σοβαρότητα - υπευθυνότητα - φρόνηση για το καλό της Πατρίδας».