Έλληνες στρατιωτικοί: «Παρακολουθούμε στενά το θέμα» λέει η Κομισιόν

Newsroom Newsroom

Έλληνες στρατιωτικοί: «Παρακολουθούμε στενά το θέμα» λέει η Κομισιόν

Έλληνες στρατιωτικοί | Φεντερίκα Μογκερίνι: Η αντιπρόεδρος της Επιτροπής και Ύπατη Εκπρόσωπος της Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφαλείας, Φεντερίκα Μογκερίνι, απάντησε την Παρασκευή (27/04/2018) στον αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Δημήτρη Παπαδημούλη, αναφορικά με τη σύλληψη και παρατεινόμενη κράτηση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών από τις τουρκικές αρχές.

Η κυρία Μογκερίνι υπενθύμισε ότι «το θέμα εθίγη επίσης από τους προέδρους Γιούνκερ και Τουσκ στη συνάντησή τους με τον πρόεδρο Ερντογάν στη Βάρνα στις 26 Μαρτίου 2018» καθώς και ότι «η ΕΕ έχει δηλώσει επανειλημμένα, μεταξύ άλλων στο διαπραγματευτικό πλαίσιο του 2005 και στα συμπεράσματα του Συμβουλίου της 15ης Δεκεμβρίου 2015, ότι η Τουρκία πρέπει να δεσμευτεί κατηγορηματικά για την ανάπτυξη σχέσεων καλής γειτονίας».

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συνεχίσει να παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις μεταξύ των ελληνικών και τουρκικών αρχών» ενώ σημειώνει ότι «η Κομισιόν έχει καλέσει την Τουρκία να αποφεύγει κάθε είδους απειλή ή ενέργεια στρεφόμενη κατά κράτους μέλους που βλάπτει τις σχέσεις καλής γειτονίας και την ειρηνική διευθέτηση των διαφορών».

Στην ερώτησή του με το χαρακτήρα του επείγοντος, ο επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημ. Παπαδημούλης, ρωτούσε την Κομισιόν «πώς σκοπεύει να καταστήσει σαφές στην τουρκική πλευρά ότι το διεθνές δίκαιο πρέπει να γίνεται σεβαστό» καθώς και «τι πρωτοβουλίες θα αναλάβει για να συμβάλει στη σύντομη διευθέτηση του ζητήματος και την επιστροφή των δυο Ελλήνων στρατιωτικών».

Διαβάστε σχετικά:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved