ΕΘΝΙΚΑ

Απίστευτο: Και νέο ατύχημα με Έλληνες οπλίτες στην Κύπρο! Χτυπήθηκαν από σφαίρα στην ίδια άσκηση

Απίστευτο: Και νέο ατύχημα με Έλληνες οπλίτες στην Κύπρο! Χτυπήθηκαν από σφαίρα στην ίδια άσκηση

Nέο ατύχημα, αυτήν τη φορά με στρατιώτες της Εθνικής Φρουράς, σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής άσκησης «ΝΙΚΗΤΗΣ- ΔΗΜΗΤΡΑ» στην Κύπρο.

Μετά την πρωινή ανατροπή του ερπυστριοφόρου και τον τραυματισμό πέντε οπλιτών της ΕΛΔΥΚ, ακόμη δυο οπλίτες τραυματίστηκαν από θραύσματα σφαίρας που εξοστρακίστηκε.

Το ατύχημα σημειώθηκε στο πλαίσιο της άσκησης με πραγματικά πυρά, όταν σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η σφαίρα εξοστρακίστηκε και θραύσματα τραυμάτισαν τους δύο στρατιώτες.

Οι δύο στρατιώτες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και αφού έτυχαν των πρώτων βοηθειών επέστρεψαν στη μονάδα τους.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, στο πλαίσιο της ίδιας άσκησης, τραυματίστηκαν πέντε Έλληνες οπλίτες, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες, ακόμα, συνθήκες, άρμα μάχης το οποίο επέβαιναν ανατράπηκε, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν, ευτυχώς όχι σοβαρά.

Η ανακοίνωση του ΓΕΣ

«Το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνει ότι, το Σάββατο 23 Ιουνίου 2018, και περί ώρα 08:50, στο πλαίσιο άσκησης ΤΑΜΣ «ΝΙΚΗΤΗΣ – ΔΗΜΗΤΡΑ» του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ), ερπυστριοφόρο όχημα, της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ), που κινούνταν προς το πεδίο βολής «ΞYΝΤΟΥΣ», ανετράπη της πορείας του με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό 5 εκ των επιβαινόντων Οπλιτών Θητείας, οι οποίοι διακομίσθηκαν προληπτικά για εξετάσεις στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Τα αίτια του περιστατικού, διερευνώνται αρμοδίως».

Πηγή: philenews