ΕΘΝΙΚΑ

Σε επιφυλακή οι Ένοπλες Δυνάμεις-Τρεις στρατιωτικές ασκήσεις

Σε επιφυλακή οι Ένοπλες Δυνάμεις-Τρεις στρατιωτικές ασκήσεις

Οι ανακοινώσεις των Τούρκων για γεωτρήσεις στην περιοχή μεταξύ Καστελόριζου και Κύπρου, οι διπλωματικές εξελίξεις στην Τουρκία αλλά και οι συνεχόμενες παραβίασεις από τουρκικά μαχητικά έχουν σημάνει συναγερμό στις ένοπλες δυνάμεις που θα ενισχύσουν την παρουσία τους τόσο στον Έβρο όσο και στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Militaire.gr , ενδεικτικό της εγρήγορσης που υπάρχει στην Αθήνα είναι το γεγονός ότι ο Στόλος θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες τρεις διαδοχικές ασκήσεις, οι οποίες θα ολοκληρωθούν λίγες ημέρες πριν την 5η Οκτωβρίου, όταν και αρχίζει η μεγάλη διακλαδική άσκηση ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ.

Παρόμοια κατάσταση επικρατεί και στον Στρατό Ξηράς. Η σύλληψη των δύο Τούρκων στρατιωτικών οφείλεται και στα πρόσθετα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί στον Έβρο, με ενίσχυση των περιπόλων σ΄ ολόκληρη τη μεθοριακή γραμμή.

Στην ΠΑ η συμπεριφορά των Τούρκων στο Αιγαίο την διατηρεί έτσι κι αλλιώς πάντα σε κατάσταση πολεμικής ετοιμότητας. Χθες έγιναν 43 παραβιάσεις στο Αιγαίο και το εντυπωσιακό στοιχείο ήταν ότι σε μία απ΄ αυτές συμμετείχε και εκπαιδευτικό αεροσκάφος των Τούρκων.

Διαβάστε επίσης:

Ο «Αλβανικός Εθνικός Στρατός» απειλεί Ελλάδα και Σερβία με αιματοχυσία!