ΕΘΝΙΚΑ

«Βόμβα» Βούτσιτς: Δεν αποκλείω αιματοκύλισμα στα Βαλκάνια

«Βόμβα» Βούτσιτς: Δεν αποκλείω αιματοκύλισμα στα Βαλκάνια

Ανοιχτό το ενδεχόμενο ένοπλών συγκρούσεων στα Βαλκάνια αφήνει ο Σέρβος πρόεδρος, μετά το δημοψήφισμα – φιάσκο στα Σκόπια και την «αποτυχία» της Δύσης να θέσει υπό την απόλυτη επιρροή της τη γειτονική χώρα.

Η Ρωσία ήδη έχει απειλήσει με βέτο στον ΟΗΕ σε περίπτωση που προχωρήσει η ένταξη των Σκοπίων ενώ η φίλα προσκείμενη στο Κρεμλίνο, Σερβία, χαρακτηρίζει άκυρο το δημοψήφισμα.

Ο πρόεδρος της Σερβίας μάλιστα, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, απαντώντας στην προειδοποίηση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ότι υπάρχει κίνδυνος πολέμου και αιματοκυλίσματος στα Βαλκάνια αν η ΕΕ εξαλείψει τις προοπτικές των χωρών αυτών για ένταξη στην Ένωση, υποστήριξε πως αυτό το ενδεχόμενο είναι πιθανό.

«Μπορεί να ήταν υπερβολικός στην έκφρασή του ο Γιούνκερ αλλά και πάλι δεν θα το απέκλεια, αν μας άφηναν μόνους», είπε ο Βούτσιτς.

Όπως πρόσθεσε: «Ο ρόλος της Σερβίας είναι τέτοιος, ώστε να θέλει διατήρηση της ειρήνης... Θα ξεπεράσουμε την πρόκληση, θα προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τους άλλους".

Στάθηκε επίσης στο πλευρό του Γιούνκερ και στην κόντρα με τον Σαλβίνι, τονίζοντας ότι πρόκειται για έναν εξαίρετο οικονομολόγο, κι έναν πολύ σοβαρό και άξιο άνθρωπο, ενώ έχει κερδίσει πολλές εκλογικές αναμετρήσεις στο Λουξεμβούργο.

Διαβάστε επίσης:

Ο Πούτιν έπιασε στον ύπνο τη Δύση: Το βέτο, το «πλήγμα» στο ΝΑΤΟ και στο βάθος… ο Τσίπρας