ΕΘΝΙΚΑ

Ούτε ιερό ούτε όσιο από την Τουρκάλα «λύκαινα»: «Κλείστε το στόμα του ασύδοτου Έλληνα Αρχηγού ΓΕΕΘΑ»

Ούτε ιερό ούτε όσιο από την Τουρκάλα «λύκαινα»: «Κλείστε το στόμα του ασύδοτου Έλληνα Αρχηγού ΓΕΕΘΑ»

Τουρκικές προκλήσεις | Ειδήσεις: Αποτελεί έναν από τους μόνιμους υβριστές και κατά καιρούς οι αισχρολογίες της εναντίον της Ελλάδας έχουν απασχολήσει έντυπα και ηλεκτρονικά Μέσα. Όμως αυτή τη φορά, η ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος της Τουρκίας, Μεράλ Ακσενέρ, ξεπέρασε κάθε ηθικό φραγμό, εξαπολύοντας μια κατάπτυστη επίθεση σε βάρος του Έλληνα Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη.

«ΒΡΩΜΙΚΗ» ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΗΓΕΤΙΔΑΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ ΜΕΡΑΛ ΑΚΣΕΝΕΡ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΑΥΑΡΧΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ

Αφού κατηγόρησε τον πρόεδρο Ερντογάν ότι σιωπά απέναντι στις «απειλές της Ελλάδας», η ακροδεξιά «λύκαινα» αποφάσισε να βγάλει όλο της το λεκτικό μένος κατά του Α/ΓΕΕΘΑ.

«Για να έχεις εθνική στάση πρέπει πρώτα να έχεις εθνική συνείδηση. Να, ένα άλλο παράδειγμα. Όποιος μένει σιωπηλός απέναντι στις απειλές της Ελλάδας, δεν μπορεί να μιλάει για εθνική στάση. Ο θρασύδειλος Έλληνας αρχηγός του Γενικού Επιτελείου απειλεί την Τουρκία. Κανείς δεν γνωρίζει από όρια πια. Ακόμη και ο υπουργός σου του Τουρισμού οργανώνει ταξίδια σε υπό κατοχή εδάφη, σε υπό κατοχή νησιά λέγοντας ότι είναι ελληνικά και δεν βγάζεις άχνα. Επομένως, ποιος είναι εκείνος που θα κλείσει το στόμα του ασύδοτου αρχηγού του Γενικού Επιτελείου (της Ελλάδας); Ποιος;», είπε σε οργισμένο τόνο η Ακσενέρ.

Βεβαίως, η ίδια στο τέλος δεν παρέλειψε να ευχηθεί «Καλά Χριστούγεννα» στους «χριστιανούς συμπολίτες» της, ενώ απηύθυνε έκκληση για «αδελφοσύνη».

Προφανώς, η Ακσενέρ είχε διάθεση περιπαικτική, αλλά η αμετροέπεια όπως και η αθλιότητα, στην περίπτωσή της ειδικά, δεν φαίνεται να γνωρίζουν όρια...

Τι είχε πει ο Έλληνας Αρχηγός ΓΕΕΘΑ

apostolakis

Μιλώντας προ ημερών, ο κ. Αποστολάκης, αφού εξήγησε πως η ασφάλεια και η ειρήνη στην περιοχή είναι το πρώτο μέλημα όλων και πως αυτή είναι και η επιδίωξη των ΗΠΑ, η απόφαση που ενστερνίζεται και η ελληνική κυβέρνηση για ένα πιθανό θερμό επεισόδιο με την Τουρκία είναι σαφής:

«Εάν ανέβουν σε βραχονησίδα θα την ισοπεδώσουμε. Κι αυτή είναι μια κόκκινη γραμμή που την ενστερνίζεται και η κυβέρνηση».

Παράλληλα, o αρχηγός ΓΕΕΘΑ τόνισε επιπροσθέτως πως «οι ΗΠΑ ψάχνουν τρόπους ώστε να εξασφαλιστεί η ισορροπία στην περιοχή. Η Ελλάδα λειτουργεί σαν γέφυρα και παίζει θετικό ρόλο. Ο άξονας της Ελλάδας με το Ισραήλ και την Αίγυπτο αντισταθμίζει την πίεση που εξασκείται από την Τουρκία».

Την ίδια ώρα ξεκαθάρισε πως πρώτο μέλημα της Ελλάδας είναι η εξασφάλιση της ειρήνης στην περιοχή: «Εάν χρειαστεί να πολεμήσουμε δεν θα συμπολεμήσει κανένας δίπλα μας. Η δική μας προσπάθεια επικεντρώνεται να μην χρειαστεί να φθάσουμε έως εκεί. Με τις ΗΠΑ και την ΕΕ θέλουμε να εξασφαλίσουμε ότι οι Τούρκοι δεν θα φθάσουν έως εκεί», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης:

Προσοχή: Τέλος τα μετρητά, αλλιώς έρχονται πρόστιμα!

Χριστούγεννα 2018: Έξυπνες και πρωτότυπες ευχές για να πείτε χρόνια πολλά