ΕΘΝΙΚΑ

ΣΥΝ: Πλήρης η αποτυχία της εξωτερικής μας πολιτικής

ΣΥΝ: Πλήρης η αποτυχία της εξωτερικής μας πολιτικής

Για πλήρη αποτυχία της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής κάνει λόγο ο Συνασπισμός, αναφερόμενος στην απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για το ζήτημα των Σκοπίων.

Η Κουμουνδούρου υποστηρίζει ότι σοβαρή πολιτική ευθύνη φέρουν οι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, «διότι έχασαν ουσιαστικές ευκαιρίες τις δύο περασμένες δεκαετίες, προωθώντας μια αδιέξοδη εξωτερική πολιτική, όχι μόνο στο θέμα της ονομασίας της γείτονος αλλά και σε ζητήματα στρατηγικής αντίληψης της περιφερειακής και ηπειρωτικής συνεργασίας».

Ο Συνασπισμός τάσσεται υπέρ μιας ολοκληρωμένης απόφασης για το ζήτημα, στο πλαίσιο του ΟΗΕ, που θα βασίζεται σε μια «αμοιβαία αποδεκτή σύνθετη ονομασία της ΠΓΔΜ με γεωγραφικό προσδιορισμό».

«Η ειρήνη και η συνεργασία μεταξύ των χωρών μας και του συνόλου των Βαλκανίων δεν διασφαλίζεται με ένταξη στο ΝΑΤΟ, αλλά με αμοιβαία επωφελείς συνεργασίες και συνανάπτυξη. Ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, που γίνεται ακόμα πιο επιτακτική η ισότιμα επωφελής συνεργασία των δύο λαών», καταλήγει η ανακοίνωση.